Gregory van der Wiel van Paris Saint-Germain is zaterdag tijdens de match tegen Bastia bruut en bot geschopt door aanvaller Brandao. De Beul van Bastia plantte zijn voet in de rug van Van der Wiel. De verdediger bleef na de rust in de kleedkamer van PSG achter.

Van knieblessure naar rugblessure

Het is nog onbekend hoe lang de voormalige Ajacied en international nodig zal hebben om te herstellen. Afgelopen zomer ontbrak Van der Wiel op het WK 2014. Na een sterk einde van het seizoen bij PSG had hij reden om te hopen op een plekje bij Oranje. Een knieblessure maakte een eind aan zijn hoop.

Assist van Gregory Van der Wiel

Ook in de match tegen Bastia was Van der Wiel van waarde. Hij gaf in de 26e minuut de assist waaruit Lucas de 1-0 maakte voor zijn club. In de tweede helft tekende Edinson Cavani voor de uiteindelijke 2-0.

Branado was een vaatje buskruit dat niet één keer, maar tweemaal tot ontploffing kwam. Na afloop van het duel wachtte hij Thiago Motta van PSG op. In de catacomben van het stadion Parc des Princes had hij een kopstoot in petto voor de verraste Motta. De held rende na zijn kopstootje weg, waarna Motta de achtervolging inzette en door omringende spelers werd afgeremd. Alles staat op camera.

Brando geeft kopstoot aan Thiago Motta

De fysiotherapeuten van PSG krijgen een zware kluif aan de nasleep van de wedstrijd. Van der Wiel heeft dus behandelingen nodig aan zijn rug, terwijl Motta door de oprisping van Brandao zijn neus brak. Tot overmaat van ramp viel Zlatan Ibrahimovic ook uit bij PSG. Hij leek zichzelf te blesseren door een te abrupte te beweging te maken in een duel om de bal. Laurent Blanc, trainer van PSG, roept de Franse voetbalbond op om Brando levenslang te schorsen. Later vandaag zal Bastia een statement naar buiten brengen over de misdragingen van hun speler.

Video’s

Bekijk hier een samenvatting van het duel, met de assist van Van der Wiel na 1 minuut. En bekijk hier de beelden uit de catacomben na afloop.