Vrijdag om 20:30 uur speelt Zulte Waregem thuis tegen Racing Genk in de Play-Off 1 van de Belgische Jupiler Pro League. Zulte Waregem staat na vijf wedstrijden op plek drie met drie punten minder dan koploper Standard Luik. Genk staat vijfde en laatste met twaalf punten minder dan Standard.

Racing Genk zwak in Play-Off

Van de afgelopen zes onderlinge confrontaties won Zulte er drie. Twee keer ging Genk aan de haal met de drie punten. Bij de zes laatste thuiswedstrijden voor Zulte was het precies andersom: tweemaal won Zulte, driemaal won Racing Genk. Zulte heeft in de vijf wedstrijden in de Play-Off tien punten behaald, Genk slechts vijf.

Francky Dury voelt geen druk bij Zulte Waregem

Francky Dury, trainer van het ambitieuze Zulte Waregem, wil zo middenin de Play-Off de druk niet opvoeren. “Een match van de laatste kans is dit niet. Daar kan je pas van spreken op een drietal wedstrijden van het einde. Alles bij elkaar hebben we tot nu toe wat we verdienden. In Lokeren hadden we meer kunnen krijgen, tegen Anderlecht en Club Brugge had het minder kunnen zijn”, beredeneert Dury.

Essevee mist Mbaye Leye

Zulte, bijgenaamd Essevee, mist Mbaye Leye vanwege een blessure en Bryan Verboom wegens een schorsing. Verdediger Steve Colpaert is wel present. “Dat we vrijdag aan de leiding kunnen komen, is nu eenmaal het gevolg van de Play-Offs. Onze ambitie is en blijft het halen van Europees voetbal. We moeten tegen Genk gewoon onze job doen en dat is zo weinig mogelijk tegengoals proberen te slikken”, raadt hij zijn teammakkers aan.

Contract trainer Emilio Ferrera loopt af

Emilio Ferrera werd bij Genk na het ontslag van de Nederlander Mario Been aangewezen als tijdelijke opvolger. De trainer heeft nog vijf wedstrijden in de Play-Off voor de boeg, daarna loopt zijn contract af. Algemeen directeur Dirk Degraen is content over het functioneren van Ferrera en geeft en passant Been nog een schop na. “We hadden Mario Been misschien sneller moeten ontslaan, ja. Maar dat is ook praat achteraf. We werden door velen geroemd dat we hem zo lang een kans gaven om de situatie recht te trekken”, aldus Degraen.