Standard Luik – Lokeren. Zowel Standard Luik als SC Lokeren heeft het de laatste weken moeilijk in de Belgische Jupiler Pro League. Beide ploegen zoeken vanavond naar aansluiting bij de Belgische koplopers en hebben dus een overwinning nodig.

Standard is bezig aan een rampzalig seizoen. De Rouches begonnen vol ambities aan de competitiestart, maar de huidige zevende plaats toont aan dat er veel mis zit binnen de ploeg van trainer Ivan Vukomanovic. Wat vooral opvalt zijn de belabberde resultaten die Standard in het eigen Sclessin boekt. De gevallen topclub verloor de laatste vier thuiswedstrijden en dat telkens met minimaal twee doelpunten verschil. Onder meer Feyenoord bracht een bezoek bij Standard met ruimte cijfers tot een voorspoedig einde (0-3). Voor de supporters van de roodhemden is het inmiddels dramatisch aan het worden.

Lokeren bezig aan vrije val

Tegenstander Lokeren begon goed aan het seizoen, maar moet inmiddels ook concluderen dat het aan een vrije val bezig is. De laatste drie competitiewedstrijden gingen allemaal verloren, terwijl ook uitschakeling in de Europa League bewaarheid werd. Saillant detail is dat Standard Luik na Metalist Kharkiv de laatste tegenstander is die Lokeren versloeg. Op 3 december werden de Rouches in eigen huis op een 4-1 nederlaag getrakteerd in de Beker van België. Sindsdien slaagde Lokeren er amper meer in om indruk te maken. Zulte-Waregem, AA Gent en KV Kortrijk waren in de laatste competitieduels allemaal te sterk voor de ploeg van trainer Peter Maes.

Standard Luik – Lokeren

Zowel Standard als Lokeren lijken dus naar de winterstop te snakken. Het seizoen hoeft voor beide ploegen niet als een nachtkaars uit te gaan, want in België worden de punten halverwege altijd gehalveerd. Dat zou voor Standard betekenen dat de achterstand op koploper Club Brugge plotseling verkleind wordt naar zeven punten en voor Lokeren acht. De zaken staan er dan plotseling heel anders voor. Bovendien krijgen de Belgische teams in de winterstop de kans om hun teams te versterken. Met name op defensief gebied lijkt er voor zowel Standard als Lokeren nog wel het een en ander nodig te zijn. Dat de scouting het maar weet.