Standard Luik – Club Brugge. Na de klap in de Europa League tegen Feyenoord hoopt Standard Luik vanmiddag op eerherstel in de competitiewedstrijd tegen Club Brugge. Dat is echter geen makkelijke opgave, want de blauw-zwarten verkeren in blakende vorm.

Standard Luik was donderdag al uitgeschakeld voor een vervolg in Europa, maar de uiteindelijke 0-3 nederlaag zal ongetwijfeld hard binnen zijn gekomen in het kamp van de Rouches. De ploeg was volstrekt kansloos tegen een sterk Feyenoord, dat verzuimde het krachtsverschil nog meer in de score uit te drukken. Feyenoord-coach Fred Rutten was na afloop kritisch op Standard en meende dat het elftal van coach Ivan Vukomanovic voornamelijk uit eenlingen bestond.

Brugge in topvorm

De oefenmeester van de Rotterdammers kon daarin wel eens gelijk hebben. Ook in de competitie heeft Standard het namelijk lastig, getuige de teleurstellende zevende plaats die het momenteel bezet. De laatste twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Kortrijk (0-2) en SC Lokeren (1-4) gingen kansloos verloren en in de Europa League eindigde de ploeg uiteindelijk op de laatste plaats. De druk op Vukomanovic lijkt dan ook al langzaam toe te nemen. En dat terwijl de oefenmeester pas een paar maanden aan het roer staat.

Tegenstander Club Brugge zal vanmiddag vol vertrouwen aan de aftrap verschijnen. De club, waar onder meer Ruud Vormer onder contract staat, is momenteel de trotse koploper in de Belgische competitie en plaatste zich donderdag als groepswinnaar voor de volgende ronde van de Europa League. Dat deed het dankzij een 2-1 overwinning op het Finse HJK Helsinki. De ploeg van trainer Michel Preud’homme onderstreepte daarmee de uitstekende vorm waarin het verkeert.

Ongeslagen reeks van Brugge

In de competitie is Brugge al bijna vier maanden (!) zonder nederlaag. De laatste keer dat de blauw-zwarten met lege handen stonden na negentig minuten, was op 24 augustus in de uitwedstrijd tegen Kortrijk (3-1). Sindsdien bleef Brugge telkens ongeslagen, waardoor het momenteel een voorsprong van vier punten heeft op achtervolger Kortrijk. Preud’homme zal dan ook ongetwijfeld balen dat de punten uiteindelijk weer gehalveerd worden, zoals gebruikelijk is in de Belgische competitie.

Standard Luik – Club Brugge vangt aan om 14:30 uur.