Standard Luik – Anderlecht. Niet alleen in de Nederlandse Eredivisie is er dit weekend een Klassieker. Ook bij onze zuiderburen is het raak vandaag. RSC Anderlecht neemt het in Luik namelijk op tegen Standard Luik. Twee clubs die in het verleden al vaak genoeg gevochten hebben om het Belgische kampioenschap.

Standard Luik – Anderlecht

Anderlecht, de huidige kampioen van de Jupiler Pro League, is in bloedvorm. De laatste vijf wedstrijden werden winnend afgesloten. Maar dat betekent niet dat de paars-witten koploper zijn. Het is Club Brugge dat nog twee punten voor staat en dus eerste in België is, de huidige ploeg van ex-ajacied Stefano Denswil. Theoretisch zou Anderlecht bij winst op Luik de koppositie over kunnen nemen van Brugge. Maar dan moet de koploper van nu wel punten verspelen tegen Cercle Brugge.

De Antwerpse club Anderlecht blijft vooralsnog winnen, bij Standard Luik gaat dat de laatste tijd iets lastiger. Afgelopen weekeinde kwam het uit bij Westerlo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De drie wedstrijden daarvoor werden wel gewonnen. Heerenveen, Gent en Lokeren werden zonder punten naar huis gestuurd. De wedstrijd tegen SC Heerenveen was een oefenpot, de andere twee waren voor de competitie.

Nog genoeg mogelijkheden

Luik staat op het moment zesde in de competitie. En bovenin is het spannend. Het staat nu gelijk met Charleroi, dat een plek hoger staat vanwege het betere doelsaldo. Op plek drie en vier staan respectievelijk Kortijk en Gent, met 37 punten. Mochten die twee teams verliezen, en Luik weet thuis drie punten te pakken tegen Anderlecht, kan het op gelijke hoogte komen.

En dat is mogelijk. Twee van de laatste ontmoetingen tussen Luik en Anderlecht gingen naar de thuisclub van vandaag. De laatste wedstrijd was het Standard dat uit met 0-2 de ploeg uit Antwerpen aan de kant zette.

Je kunt dus wel zeggen dat de strijd om het kampioenschap nu echt grote vormen aanneemt, maar dat dit vooral geldt voor Anderlecht. Het gat met de koploper is voor Standard Luik erg groot, wat de kans op een kampioenschap dit seizoen klein maakt.

De wedstrijd Standard Luik – Anderlecht begint vanmiddag om 14.30 uur in het Stade Maurice Dufrasne, waar ruim 30.000 toeschouwers aanwezig zullen zijn.