KAA Gent – Standard Luik. Een aantal weken geleden was het nog enorm spannend in de Belgische Jupiler Pro League. Een paar wedstrijden verder begint de competitie eindelijk vorm aan te nemen. Club Brugge lijkt ongenaakbaar in België en onderin lijken stadgenoot Cercle Brugge en Lierse het heel zwaar te gaan krijgen dit seizoen. Daar tussenin is er echter nog van alles mogelijk. Zo spelen vandaag Gent en Standard Luik tegen elkaar. Een ontmoeting tussen de nummer vijf en acht van België.

Wisselvallige eerste seizoenshelften

De twee subtoppers maken beiden een wisselvallig jaar door. Met name Standard Luik stelt met een achtste plaats tot nu toe teleur. Van de vijf meest recente wedstrijd wist het er maar twee te winnen. KAA Gent doet het niet veel beter, met vier punten meer dan Luik. Gent won haar laatste drie wedstrijden niet, het speelde twee keer gelijk en verloor een keer.

Laurent Depoitre

Grote man aan de kant (letterlijke en figuurlijk) van Gent is spits Laurent Depoitre. De 1.91m lange spits kwam in de zomer over van KV Oostende en laat meteen zien waarom de Gentenaren hem zo graag wilde hebben. Depoitre was een buitenkansje, de Belgische aanvaller was namelijk transfervrij. Met acht goals uit negentien wedstrijden is het gemiddelde van Depoitre aardig voor de spits van een middenmoter maar ook in de combinatie is het een hele bruikbare speler.

Complete middenvelder

Bij Luik lopen er ook een aantal goede spelers voorin, maar de absolute smaakmaker is toch wel Geoffrey Mujangi Bia. De 25-jarige middenvelder is na zijn korte uitstapje naar Watford teruggekomen als een echte box-to-box-player. Vorig jaar maakte hij al negen doelpunten voor Luik en ook dit jaar gaat het lekker met de Congolees. Na negentien wedstrijden staat hij al op zes doelpunten.

Play-offs, KAA Gent – Standard Luik

Deze wedstrijd is een belangrijke in de strijd om de subtopplekken. Vooral Luik heeft een goed resultaat nodig om te kunnen aanhaken bij de top zes. De top zes geeft namelijk recht op de welbekende ‘Kampioenschapsronde’ in België. In deze play-offs worden alle puntentotalen door twee gedeeld en speelt iedereen nog eens twee keer tegen elkaar. In België is er dan ook nog van alles mogelijk na 30 wedstrijden.