Aleksandar Mitrovic is niet alleen een voetballer, aanvaller van Anderlecht en een negentienjarige Serviër. Voor zijn manager Nenad Jestrovic is Mitrovic vooral ook een goudmijntje. De voormalige speler, die tien jaar geleden onder contract stond van Anderlecht, verwacht dat Mitrovic over een jaar of vijf uitkomt voor een Europese topclub. En dat hij dus een flinke klapper zal maken met de transfersom.

Vorig weekend maakte Mitrovic tegen Genk zijn elfde goal van het seizoen. Zijn manager stelt dat dit nog maar begin is. “We mogen niet vergeten dat hij nog maar een jongen is, maar dan wel een die alles doet voor zijn sport. Het is ongelofelijk: hij gaat nooit uit”, aldus Jestrovic. De manager heeft al diverse grote clubs weten te interesseren voor de Servische jeugdinternational. “Porto en Sevilla hebben hem al zeker vijftien of twintig keer aan het werk gezien. Ook Engels, Duitse en Italiaanse clubs volgen hem. Maar nu concentreren we ons eerst op de play-offs.”

Stiekem kijkt Jestrovic, in zijn tijd als speler bijgenaamd Jestrogoal, wel al verder dan de play-offs. “Als er een serieus bod van een grote club komt en Anderlecht is akkoord, dan kan alles. Anderlecht beslist. Het doel is dat, als hij vertrekt, de duurste uitgaande transfer in België wordt”, zegt hij. Het huidige record betreft de achttien miljoen euro die Everton in 2008 betaalde voor Marouane Fellaini.

Tot vorig jaar speelde een andere Servische spits bij Anderlecht, te weten Milan Jovanovic. Ook hij verwacht mooie dingen van Mitrovic. “Op zijn 25ste speelt Mitrovic bij Manchester City of een grote Duitse club. Het is een echte afwerker, een gesel in de zestien.”