Pro League Play-offs. Waar de meeste Europese nationale voetbalcompetities al grotendeels beslist zijn, is het in Belgie nog steeds enorm spannend. Door het omstreden playoff systeem in de Jupiler Pro League is het nog niet bekend wie er zich na dit seizoen de kampioen van Belgie mag noemen. Gent en Brugge speelden gisteren gelijk tegen elkaar waardoor de strijd om plek een weer volledig open ligt. Vandaag spelen Kortrijk en Luik tegen elkaar, morgen is het tijd voor Brugge en Charleroi. Donderdag strijden Anderlecht en Gent om de drie punten.

Kortrijk – Standard Luik Pro League Play-offs

Twee ploegen die waarschijnlijk niet meer meedoen om de bovenste plekken zijn Kortrijk en Standard Luik en uitgerekend die twee teams nemen het vanavond tegen elkaar op. Beide ploegen staan op dertig punten, acht minder dan de nummer één Club Brugge. Met name Luik is tot nu toe weinig succesvol in de playoffs. Pas een keer wisten ze te winnen, nota bene van titelfavoriet Anderlecht. Voor Kortrijk is het al een wonder dat ze mee mogen doen in de kampioenspoule in Belgie. De ploeg van ex-RKC’er Chevalier kijkt zijn ogen uit tussen de grootmachten maar vaak blijft het bij kijken.

Club Brugge – Charleroi

Ook voor Charleroi wordt het lastig om nog eerste te worden. De ploeg staat op 32 punten en speelt morgen tegen de nummer een, Club Brugge. Brugge staat op de eerste plek en is dit seizoen de best voetballende ploeg van België. Vandaag moet er weer eens gewonnen worden, van de laatste drie wedstrijden werd er namelijk maar een gewonnen waardoor de titelstrijd dus weer open is. Brugge is de grote favoriet voor de titel, gezien de voorsprong en het goede spel.

Gent – Anderlecht Pro League Play-offs

De wedstrijd van deze week. De nummer twee en drie spelen tegen elkaar in de jacht op Club Brugge. Overmorgen speelt het verrassende Gent tegen de miljoenenploeg van Anderlecht. Anderlecht verloor al twee van de vier wedstrijden maar liet tegen Kortrijk zien het voetballen niet verleerd te zijn. Met 5-1 werd Kortrijk naar huis gestuurd en daarmee doet Anderlecht weer volop mee. Gent staat er goed voor met een punt voorsprong op Anderlecht en zal dan ook tevreden zijn met een gelijkspel.

Programma Jupiler Pro League Play-offs

Dinsdag 28 april 20.30 uur: Kortrijk – Standard Luik
Woensdag 29 april 20.30 uur: Club Brugge – Charleroi
Donderdag 30 april 20.30 uur: Gent – Anderlecht