Jupiler Pro League. Zelden was het zo spannend in de hoogste divisie van België. In de Jupiler Pro League bedraagt het verschil tussen de nummer één en de nummer zes maar vier punten. Vandaag staan er twee wedstrijden op het programma die weleens flink van invloed zouden kunnen zijn voor de stand. KAA Gent neemt het thuis op tegen KRC Genk en koploper Club Brugge speelt thuis tegen het laag geklasseerde Zulte Waregem.

Gent – Genk

Gent tegen Genk dus. De nummer drie van België tegen de nummer zes. Daarbij komt dat het verschil tussen de twee ploegen maar één puntje is. Oftewel, dat moet wel een spannende wedstrijd zal worden. De thuisploeg won haar laatste twee wedstrijden en laat al het hele seizoen zien dat het een stabiele ploeg is die weinig tegentreffers incasseert en ook nog eens aardig voetbalt. De meest waardevolle speler van Gent is zonder twijfel Depoitre, hij wist in zeventien wedstrijden al acht keer te scoren en stelde vijfmaal een medespeler in staat om te scoren. Bij Genk gaat het allemaal wat stroever, wat het des te knapper maakt dat ze al 28 punten bij elkaar wisten te sprokkelen. Dé man om op te letten bij de club uit Genk is Mboyo, hij was in zestien wedstrijden al medeverantwoordelijk voor elf goals (vijf doelpunten en zes assists). De ploeg die vandaag weet te winnen doet goede zaken in de strijd om het kampioenschap.

Club Brugge – Zulte Waregem

Kijkend naar de stand zou deze wedstrijd een eitje moeten zijn voor de best spelende ploeg uit België. Club Brugge heeft het goed voor elkaar. De ploeg van Vormer en oude rot Timmy Simons staat bovenaan en scoort dit seizoen makkelijk en verloor mede daardoor pas één keer dit seizoen. Gek genoeg leverde dit ze niet meer dan een voorsprong van een punt op ten opzichte van titelfavoriet Anderlecht. Mede door acht(!) gelijke spelen verzamelde Club tot nu toe 32 punten. Tegenstander van vandaag, Zulte Waregem, begon dit seizoen bijzonder slecht. Waar het twee jaar terug nog de tegenstander was van PSV in de voorronde Champions League, staat het nu op een teleurstellende veertiende plek. Gelukkig voor coach Francky Dury gaat het de laatste weken weer wat beter. Zulte verloor van in laatste vijf wedstrijden slechts één keer. De club van Willy Overtoom en Glynor Plet is dus bezig aan een heuze opmars, eens kijken of Club Brugge die kan afstoppen.