Club Brugge – Anderlecht. De grote winnaar van het resultaat van de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht kan wel eens AA Gent worden. De koploper ziet zondag handenwrijvend toe hoe minstens een van beide grootmachten punten zal knoeien in hun onderlinge duel.

Club Brugge – Anderlecht

Net als vorig seizoen moeten Club Brugge en Anderlecht alle zeilen bijzetten om Gent van de Belgische landstitel af te houden. De Buffalo’s hebben momenteel een voorsprong van respectievelijk drie en zes punten op beide ploegen. Voor Brugge en Anderlecht geldt zondag dan ook: aanhaken of (tijdelijk) afhaken in de titelstrijd. In het Jan Breydelstadion staan twee ploegen tegenover elkaar die bezig zijn aan een wisselvallig seizoen. Brugge presteert aardig in de competitie, maar stelde Europees teleur. De ploeg kwam niet door de groepsfase van de Europa League heen.

Anderlecht laat onnodig veel punten liggen

Bij Anderlecht is het juist precies andersom. De recordkampioen laat in de Jupiler Pro League onnodig veel punten liggen tegen kleine ploegen als KV Mechelen, KV Oostende en Sporting Charleroi, maar wist in de Europa League wél te imponeren. De paars-witten wisten zich in een poule met Tottenham Hotspur, Qarabag en AS Monaco namelijk als tweede te plaatsen voor de knock-outfase en dat is een bijzonder knappe prestatie. Toch moet het in de competitie beter, want een tweede seizoen op rij zonder landstitel is in Brussel onverteerbaar.

Voor de Nederlandse voetballiefhebbers springen er zondag twee namen in het oog. Bij Brugge staan namelijk Stefano Denswil en Ruud Vormer onder contract. Laatstgenoemde ex-Feyenoorder verlengde vorige week op ludieke wijze zijn contract tot medio 2020. Vormer deed net of hij in het televisieprogramma De Slimste Mens zat en moest vier woorden raden die bij zijn karakter pasten. De laatste was ‘contractverlenging tot 2020’. Voor de middenvelder is het een bevestiging dat hij in twee jaar is uitgegroeid tot belangrijke speler bij Brugge. Vormer was dit seizoen al goed voor vijf doelpunten in dertien competitiewedstrijden.

Wedden op Club Brugge – Anderlecht

Volg jij de Belgische topper op de voet en wil je een weddenschapje wagen? Dat kan natuurlijk bij 888sport. Het thuisvoordeel van Club Brugge maakt ze met een notering van 2.02 favoriet voor het onderlinge treffen. Een gelijkspel staat genoteerd op 3.50, terwijl een zege van Anderlecht liefst 3.70 oplevert. Zet Ruud Vormer zijn stijgende lijn door en weet hij ook tegen Anderlecht het doel te vinden? Dan levert iedere ingezette euro liefst 4.75 op!