Club Brugge – Anderlecht. Oud-Ajacied Stefano Denswil speelt pas sinds kort voor Club Brugge, maar mag nu al gaan spelen om een grote prijs. Vanavond komt hij namelijk in actie tegen Anderlecht, tijdens de finale van de Belgische beker.

Club Brugge heeft na jaren weer eens de beste papieren voor het kampioenschap in Belgie. In de  Jupiler Pro League staat het namelijke eerste met 61 punten. AA Gent en Anderlecht staan beide op plek twee, met 57 punten. Beide teams spelen vanavond dus voor de beker, maar ook in de competitie kan het zo op een onderonsje afstevenen.

Anderlecht en Brugge kennen allebei een makkelijke weg naar de finale. In de vorige vier rondes kreeg Anderlecht net als Club Brugge maar zes doelpunten tegen. Zelfs maakten beide teams respectievelijk 21 en 20 goals. Het ontloopt elkaar dus nauwelijks. En daarmee belooft de finale vanavond heel wat.

Brugge favoriet in bekerfinale Club Brugge – Anderlecht

Door de bookmakers is Club Brugge de lichte favoriet. En dat is wanneer je naar de laatste vijf wedstrijden kijkt vrij logisch. Brugge won ze allemaal, Anderlecht maar drie. Afgelopen weekend ging het thuis nog onderuit tegen Gent, dat zo het puntenaantal van beide teams op gelijke hoogte bracht. Met een lekker gevoel gaat Anderlecht de wedstrijd dus niet in, na de pijnlijke nederlaag in de competitie.

Een compleet uitverkocht Koning Boudewijnstadion is het toneel voor de bekerfinale. Ruim 67.000 mensen zullen de wedstrijd aanschouwen, die onder leiding staat van scheidsrechter Serge Gumienny. Zeven jaar geleden floot hij ook al de Belgische bekerfinale, die toen werd gewonnen door Anderlecht.

Tijd voor nieuwe bekeroverwinning

De ploeg van Besnik Hasi won in de historie negen keer de beker, en in 2008 dus voor het laatst. Club Brugge deed dat tien keer en was een jaar eerder voor het laatst succesvol. Beide clubs zijn dus weer eens toe aan een bekeroverwinning.

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Gent was Hasi keihard voor zijn spelers. Tegen het Belgische Nieuwsblad verklaarde hij: ‘Het is duidelijk dat sommige spelers met hun hoofd al bij de bekerfinale zijn. Ze waren misschien bang voor blessures, maar dat wil ik niet zien. Ik kan dit niet tolereren.’

Bij de wedstrijd van vanavond zullen voor Nederlandse begrippen aardig wat oude bekenden op het veld staan. Niet alleen Denswil, maar ook oud-PSV’er Timmy Simons zal zijn opwachting maken bij Brugge. Daarnaast behoren Ruud Vormer, Davy de Fauw en keeper Kujovic bij de selectie. Allemaal speelden zij in de Nederlandse Eredivisie. Bij Anderlecht is oud-NEC’er Bram Nuytinck de enige speler die ooit in de Eredivisie heft gespeeld.

De aftrap van de Beker van België finale: Club Brugge – Anderlecht is vanavond om 18.00 uur.