Zondag vanaf 18:00 uur speelt Club Brugge in de Belgische Play-Off 1 tegen Anderlecht. Club Brugge staat na zes van de tien wedstrijden in de play-offs op plek twee met één punt minder dan Standard Luik plus één wedstrijd tegoed.

Anderlecht heeft vier punten minder dan Standard

Anderlecht, de kampioen van 2013, heeft eveneens één wedstrijd minder gespeeld dan Standard en moet een gaatje van vier punten overbruggen. De titelverdediger heeft evenals Club Brugge tot nu toe tien punten gehaald in de Play-Off 1. De punten die in deze fase worden vergaard, worden toegevoegd aan de helft van het puntentotaal na de reguliere competitie. Welkom in België.

De clubs hielden elkaar in de zes vorige onderlinge duels perfect in evenwicht: twee overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen voor elk en een doelsaldo van 9-9. Minder evenwichtig zijn de cijfers over de thuisduels van Club Brugge: drie overwinningen en slechts één nederlaag plus een doelsaldo van 12-5.

Besnik Hasi: bij verlies is het over en uit

Besnik Hasi werd na het ontslag van John van den Brom aangesteld als tijdelijke trainer bij Anderlecht. Inmiddels heeft de Kosovaar een contract voor langere termijn gekregen. Hij onderkent het belang van het duel. “Deze match gaat beslissend zijn voor het kampioenschap”, zegt Hasi. “Na de match tegen Club Brugge gaan we weten of we nog meedoen voor de titel of niet. Als we verliezen dan is het over en uit, en moeten we gaan bekijken hoe we die laatste wedstrijden zullen aanpakken.” Aan de andere kant relativeert hij de gevolgen van een eventuele nederlaag. “De druk ligt bij Club Brugge. Voor hen wachten na zondag twee moeilijke verplaatsingen: naar Standard en naar Genk”, benadrukt Hasi.

Michel Preud’homme: het moet niet altijd mooi

Michel Preud’homme, trainer van Club Brugge, heeft de 3-0 nederlaag tegen Anderlecht eerder in de Play-Off 1 nog op het netvlies staan. “Bij hen hebben we ons laten onder druk zetten en ons laten overbluffen. In elke wedstrijd heb je een paar momenten waar je niet de bovenhand kan krijgen. Op dat moment moet je kunnen afzien en de noodoplossing kiezen en dus niet altijd voor het mooiste kiezen”, zegt de voormalige keeper van het Belgische elftal.