Cercle Brugge – Club Brugge. De derby tussen Cercle Brugge en Club Brugge is altijd beladen, maar zal vanavond niet meer zijn dan een formaliteit. De blauwzwarten bleken in het heenduel van de Beker van de België namelijk veel te sterk voor de eeuwige aartsrivaal.

Kijk hier voor de live stream van de Beker van België wedstrijd Cercle Brugge – Club Brugge.

Cercle Brugge – Club Brugge

De eerste halve finale Club Brugge – Cercle Brugge bleek een eenvoudige prooi voor de thuisploeg. De huidige trotse koploper van de Jupiler Pro League zegevierde met liefst 5-1. De doelpunten kwamen op naam van vijf verschillende makers. Felipe Gedoz, Tom de Sutter, Victor Vazquez, José Izquierdo en Nikola Storm lieten het publiek in het Jan Breydel Stadion juichen. Namens Cercle verscheen alleen Stipe Bacelic-Grgic op het scorebord. Dat was slechts een kleine pleister op de wonden voor de huidige nummer veertien van België.

Ook in de competitie echte concurrenten

De finale kan Club Brugge dus al niet meer ontgaan. De ploeg van Ruud Vormer en Stefano Denswil lijkt het in de eindstrijd te moeten gaan opnemen tegen RSC Anderlecht, dat de eerste halve finale met 2-0 won van AA Gent en vanavond de klus kan klaren in het eigen Coppel Vandenstock Stadion. Saillant is dat Brugge en Anderlecht ook in de competitie de enige twee overgebleven concurrenten voor een prijs zijn. Het onderlinge verschil is vier punten in het voordeel van Club, dat zich eindelijk weer eens tot kampioen van België hoopt te kronen.

Dat de rivaliteit tussen Cercle Brugge en Club Brugge serieus is, bleek wel in het jaar 2013. Eidur Gudjohnsen stapte aan het begin van dat jaar over van Cercle naar Club, tot verbijstering van de fans van eerstgenoemde ploeg. Een maand later scoorde de IJslander notabene tegen Cercle, waardoor die ploeg uiteindelijk de play-offs tegen degradatie in moest. Gudjohnsen juichte niet tegen zijn voormalige werkgever, maar kon desondanks op striemende fluitconcerten rekenen van de Cercle-fans. Inmiddels maakt de voormalige spits van Chelsea en FC Barcelona furore in het shirt van Bolton Wanderers, dat uitkomt in het Engelse Championship. In Brugge zal men hem echter niet snel meer vergeten.

De Cercle Brugge – Club Brugge begint vanavond om 20:45.