Dinsdag om 20:30 uur spelen Anderlecht en Zulte Waregem tegen elkaar in de Play-Off Groep 1. Na drie van de tien wedstrijden staat Zulte tweede, met één punt voorsprong op landskampioen Anderlecht. Koploper is Standard Luik met twee punten meer dan Zulte.

De zes clubs in de Play-Off Groep 1 begonnen aan de slotfase van de competitie met de helft van de punten, die ze vergaarden in de reguliere competitie. Zulte knalt uit de startblokken met drie overwinningen op rij, terwijl Anderlecht uit drie duels zeven punten heeft gehaald.

Anderlecht zonder Vanden Borre

Besnik Hasi, trainer van Anderlecht, kan de geschorste verdediger Anthony Vanden Borre niet inzetten. Dat maakt de weg vrij voor Guillaume Gillet, die waarschijnlijk ook de aanvoerdersband om de arm krijgt geschoven. Francky Dury, trainer van Zulte, moet het doen zonder de geschorste Sven Kums en de geblesseerde Mbaye Leye.

Constant seizoen Zulte Waregem

In de reguliere competitie was Zulte thuis onklopbaar. Letterlijk, want in alle 17 thuiswedstrijden werd niet verloren.Uit is Zulte veel kwetsbaarder, al was het wel een constant seizoen voor Zulte. Als enige club verloor het nooit twee duels op rij. Opvallend vaak sloeg de club toe in de tweede helft, waarin 71% van de doelpunten werd gemaakt. Tot Kerstmis 2013 scoorde Zulte in twintig duels op rij minstens éénmaal.

Francky Dury pept spelers op

Dury pareert de voorspelling van experts dat Zulte Waregem nog te onervaren is om kampioen te worden. “Ik heb onlangs iemand horen praten die voor de eerste keer de Mont Blanc op is geweest. Hij zei dat het ongelooflijk is welke ervaring het is om zo’n stap in het onbekende te zetten”, legt hij uit. “Ik bedoel maar, waarom zouden wij dan niet fier zijn dat we stappen zetten in het onbekende, waar we tegelijk van genieten en tegelijk van beseffen dat iedere stap een kan zijn die we verkeerd plaatsen.”

Besnik Hasi wil niet dromen

Hasi heeft geen trek in zulke inspirerend bedoelde praatjes. “We komen van ver. Onze supporters mogen dromen van de titel, wij als ploeg moeten realistisch blijven”, aldus de trainer van Anderlecht. “Zulte is een leuke ploeg met een stabiele defensie. Het vertrek van spelers als Malanda, Habibou of Delaplace en de blessure van Leye hebben ze prima opgevangen.”

Van de twaalf vorige ontmoetingen in het Brusselse Constant Vanden Stock Stadion wist Zulte er slechts eentje te winnen. Eerder dit seizoen won Zulte thuis met 4-3 van Anderlecht, terwijl de titelverdediger ook thuis won, maar dan met 1-0.