Zondag om 18:00 uur treft titelverdediger Anderlecht in de Play-Off groep 1 Racing Genk. Anderlecht staat één punt achter op Standard Luik en Racing Genk staat hopeloos zesde en laatste. Eerder deze zondag speelt Standard thuis tegen nummer drie Club Brugge.

In de reguliere competitie sprokkelde Anderlecht uit 30 duels 57 punten bij elkaar. Ook Racing Genk kende ten opzichte van vorig seizoen een terugval en werd zesde, net genoeg om te worden toegelaten tot de eerste groep van de play-offs.

Vijfde onderlinge duel van het seizoen

De vorige zes onderlinge wedstrijden leverden vier overwinningen op voor Anderlecht en twee voor Genk. Dit seizoen troffen de clubs elkaar al viermaal. Het begon in de Belgische Super Cup voorspoedig voor Anderlecht (1-0), dat vervolgens ook de twee competitiewedstrijden won. Drie weken geleden zegevierde Genk in eigen huis (1-0) in de play-offs.

Besnik Hasi wil revange op Racing Genk

Besnik Hasi, trainer van Anderlecht, is die nederlaag nog niet vergeten. “Mijn spelers willen wel revanche op Genk na de onverdiende nederlaag uit de heenwedstrijd, ze willen bewijzen dat dat een accident de parcours was. Ik heb een wisselvallige jonge groep, dat weten we. We kennen onze werkpunten, maar we hebben nu al de basis gelegd voor volgend seizoen”, aldus Hasi, de opvolger van John van den Brom.

Anderlecht hoeft titel niet te winnen

De paars-witten krijgen van Hasi geen druk omtrent de titel opgelegd. “Wij zijn korter bij de derde plaats als we onze twee thuismatchen winnen. Dat is onze doelstelling en daar ga ik voor”. Anderlecht speelt zijn laatste drie partijen tegen de huidige nummers 4, 5 en 6. Hasi weet echter dat juist tegen de niet-toppers zijn ploeg punten laat liggen. “Eerst Genk, dat zonder druk kan spelen. Dan Zulte Waregem, dat thuis nog niet verloren heeft. En dan Lokeren, dat heel goed voetbal speelt”, waarschuwt Hasi.

Emilio Ferrara denkt aan volgend jaar

Genk-trainer Emilio Ferrara heeft zijn blik ook al gericht op het komende seizoen. “Het komt erop aan om te kapitaliseren met het oog op later. Alles wat we nu doen zal van belang zijn voor het volgende seizoen. Het is nu zaak om de play-offs zo goed mogelijk af te sluiten.”

Bij Anderlecht ontbreekt spits Aleksandar Mitrovic. De Servische tiener is geschorst.