Anderlecht – Club Brugge. Een absolute topper dit weekend in de Jupiler Pro League in België. De nummer twee van het klassement, Anderlecht, neemt het op tegen de nummer een. In het Constant Vandenstock stadion is Club Brugge de tegenstander. De ploeg uit Brugge staat met één puntje meer bovenaan in de Belgische competitie waar het toch al zo spannend is. De hele top vijf scheelt maar vier punten met elkaar en dus heeft dit duel nog wat extra lading.

Anderlecht: veel talent, weinig wilskracht

Deze topwedstrijd staat volgens de voetbalkenners uit België vooral in het teken van een strijd tussen talent en wilskracht. Waar Club het moet hebben van het teamspel en hard werken, loopt de ploeg van Anderlecht over van het talent. Voetbalanalist Peter Vandenbempt over Anderlecht: “Het voetbalde met de verkeerde ingesteldheid. Het is zorgwekkend dat Anderlecht in de vijf weekenden voor een Europese wedstrijd maar één keer kon winnen. Spelers kiezen à la carte wedstrijden uit, dat is niet goed.” Overigens verwijt Vandenbempt het niet zozeer de spelers. “Het probleem ligt meer bij de makelaars. Die roepen nu al dat die jonge spelers klaar zijn voor het buitenland. In de maand november worden nochtans geen transfers gedaan. Dat is kwalijk en niet de manier waarop je jonge spelers begeleidt.” Afgelopen woensdag won Anderlecht overigens wel een belangrijke wedstrijd. Met een 2-0 overwinning op Galatasaray verzekerde het zich van Europa League voetbal na de winterstop.

Preud’homme maakt furore bij Club

Blij Club Brugge is de stemming geweldig. De ploeg doet het beter dan verwacht en men is het er over eens dat Club het leukste voetbal van België speelt. Trainer Michel Preud’homme tempert de euforie: “Het is nog te vroeg voor euforie. We zijn aan het bouwen en dat gaat momenteel heel goed.” De ex-trainer van onder andere FC Twente en Standard Luik is bezig aan zijn tweede seizoen bij Club en doet het boven verwachting goed. Wie de topper in zijn voordeel weet te beslissen doet goede zaken in de Jupiler Pro League. Club en Anderlecht staan met 32 en 31 punten op de eerste en tweede plek maar Gent (29 punten), Lokeren (27 punten) en Standard (27 punten) zitten de twee op de hielen.