Zondag om 20:00 uur speelt titelverdediger Anderlecht in de play-offs van de Belgische competitie tegen Club Brugge. Anderlecht (29 punten) staat vierde en heeft acht punten minder dan koploper Standard Luik (37). Club Brugge (35) is de nummer twee en kan Standard voorbij gaan, aangezien die club zaterdag onderuit ging tegen Zulte Waregem. 

Besnak Hasi rouleert

Besnak Hasi, na het ontslag van John van den Brom de nieuwe trainer van Anderlecht, krijgt van fans het verwijt dat hij te veel rouleert. Daardoor zouden er vastigheden ontbreken in het team. “Dat is niet mijn bedoeling”, verontschuldigt Hasi zich. “Ik wil zo weinig mogelijk veranderen. Iedere speler moet op zijn beste positie staan. Maar dat is niet altijd mogelijk. Zo wou ik tegen Standard Bruno achter de diepe spits uitspelen, maar werd die geveld door een zware griep.”

Standard Luik en Club Brugge feller dan Anderlecht

Bruno is weer opgeknapt en kan tegen Brugge zijn plekke achter centrumspits Mitrovic innemen. En verder? “Najar vind ik het sterkst op de rechterflank, Tielemans is voor mij een echte nummer acht”, verklapt Hasi. Ook wil de trainer wel wat zeggen over het verschil tussen zijn club en de huidige top twee. “Standard en Club spelen feller dan ons. Mijn jongens hebben nog niet dezelfde grinta als hen. De wil om te winnen is er echt wel bij ons, maar het kan nog beter. Als ik bijvoorbeeld zie hoe scherp de Standard-verdedigers nog tackelen bij die laatste kans van Cyriac vorige week!”

Club Brugge verloor niet meer sinds eind januari

Club Brugge heeft sinds eind januari geen duel meer verloren in de Belgische Jupiler Pro League. Wel was Anderlecht toen de beul: 2-0. Trainer Michel Preud’homme reist bovendien af naar Anderlecht in de wetenschap dat het sinds september 1998 niet meer voorkwam, dat Club Brugge won in het het Astridpark van Anderlecht.

“Er wordt gezegd en geschreven dat Anderlecht in een mindere periode zit”, merkt Preud’homme op. “Maar ik wil niet spreken van een goed moment. Het is altijd lastig voetballen in Anderlecht. En wat is dat eigenlijk: een goed moment? In mijn ogen is dat blabla. Ik wil dan ook geen uitspraken doen over de wedstrijd. De rekening wordt achteraf gemaakt. En de titel? Het is normaal dat mensen daarover spreken als we op twee punten van de leider staan.”