Vrijdag om 20:00 uur ontvangt Willem II de nummer dertien Emmen. Drie wedstrijden voor het einde van de Jupiler League neemt Willem II de koppositie in, met een voorsprong op FC Dordrecht van slechts twee puntjes.

Willem II is elf duels ongeslagen

De Brabantse club is reeds elf wedstrijden na elkaar ongeslagen en won zijn vier vorige competitieduels. Emmen wacht al drie duels op winst in een uitwedstrijd. In de stand voor de vierde periode is Willem II ook de koploper en staat Emmen op plek zestien. De gasten kunnen de verdediger Elson do Rosario Almeida niet inbrengen, aangezien hij tegen MVV een rode kaart ontving.

Joop Gall, trainer van Emmen, verwacht de komende weken het een en ander van de tegenstander. “Voor mij is duidelijk dat Willem ll de aanstaande kampioen is”, zegt hij. “Dat heb ik vanaf dag één al beweerd. Ze hebben een moeizame start gehad maar uiteindelijk komt de klasse toch boven drijven.”

Willem II was  kampioen van  Eerste Divisie in 1965

Willem II werd voor het laatst kampioen van de Eerste Divisie in 1965. De Tricolores herbergden toen onder meer de spelers Piet Timmermans, Ben van de Luijtgaarden en Don van Riel. In de afgelopen halve eeuw is er, zoals het hoort, veel veranderd in de wereld en in de Nederlandse competities. In die woelige jaren zestig speelde Willem II niet tegen Jong Ajax en Almere City FC, maar luisterden de tegenstanders naar namen als Enschedese Boys, DFC, Holland Sport en Velox.

Jurgen Streppel : geen kleintjes in Jupiler League

Trainer Jurgen Streppel merkt wel dat er euforisch sfeertje ontstaat rondom de club. “We zijn nu zó dichtbij. Met nog drie wedstrijden te gaan staan we twee punten los op FC Dordrecht én we hebben een beter doelsaldo. Iedereen is tot het uiterste gemotiveerd”, zegt Streppel. Op het oog heeft Willem II een eenvoudiger programma voor de rest van de Jupiler League dan concurrent Dordrecht. Streppel wijst zulke gedachtes van de hand. “Er zijn hier in de Jupiler League geen kleintjes. Dit is de meest bizarre competitie van Europa. Elke week zie je weer uitslagen waarvan je denkt: hoe heeft dit kunnen gebeuren?”