Jupiler League Play Offs 2016. Vrijdag 13 mei staat de heenwedstrijd van de tweede ronde van de Jupiler League Play Offs op het programma. Eredivisieclub Willem II gaat op bezoek bij Almere City FC en De Graafschap treft MVV Maastricht.

Almere City FC – Willem II

Almere City FC kan nu al terugkijken op een zeer geslaagd seizoen. Het team van Jack de Gier speelt aanvallend voetbal en wist hiermee een periodetitel af te dwingen. In de eerste ronde was het team bovendien twee keer met 4-1 te sterk voor het hoger geëindigde FC Emmen.

Willem II maakt daarentegen een moeizaam seizoen door. Na de winterstop wisten de ‘Tricolores’ slechts twee keer te winnen, waardoor het team afzakte naar de zestiende plaats. De overwinning van afgelopen weekend bij Roda JC biedt mogelijk vertrouwen voor de Jupiler League Play Offs.

Mocht Willem II over twee wedstrijden weten te winnen van Almere City FC, dan kan het aartsrivaal NAC Breda treffen in de allesbeslissende finale ronde. De club uit Breda moet hiervoor wel in een tweeluik zien af te rekenen met FC Eindhoven, de nummer vier van de Jupiler League. De heenwedstrijd vindt vrijdag in Eindhoven plaats en drie dagen later treffen beide teams elkaar opnieuw in het Rat Verlegh Stadion.

MVV Maastricht – De Graafschap

MVV Maastricht moet nog twee rondes zien te overleven om eindelijk weer terug te keren naar de Nederlandse Eredivisie. Na de degradatie in 2000 slaagde de ‘Sterrendragers’ er namelijk niet meer in om promotie af te dwingen. De tegenstander in de tweede ronde is De Graafschap, het team dat Ajax van de landstitel af wist te houden. Echter staan er nu andere belangen op het spel en ligt de druk volledig bij de ‘Superboeren’.

De winnaar van de confrontatie tussen MVV Maastricht en De Graafschap gaat in de finaleronde spelen tegen de winnaar van het tweeluik tussen Go Ahead Eagles en VVV Venlo. ‘Kowet’ kan bij een dubbele overwinning binnen één jaar terugkeren in de Eredivisie. Daarnaast zal de begroting dan ook een flinke boost krijgen van maar liefst drie miljoen euro. Genoeg motivatie dus voor de spelers om hun club weer terug op het hoogste niveau te brengen.

Programma Jupiler League Play Offs 2015/2016

Vrijdag 13 mei:
18.30 uur: MVV Maastricht – De Graafschap
19.45 uur: FC Eindhoven – NAC Breda
19.45 uur: Go Ahead Eagles – VVV Venlo
20.45 uur: Almere City FC – Willem II