Vanavond om 20:00 uur speelt FC Dordrecht thuis tegen FC Oss. De Zuid-Hollanders werden midweeks verdrongen van de koppositie in de Jupiler League. Aangezien de nieuwe leider Willem II zaterdag speelt, kunnen de Schapenkopper weer bovenaan komen drijven.

FC Dordrecht staat twee punten achter op Willem II

Met nog vier duels te gaan in dit seizoen van de Jupiler League, heeft Willem II twee punten voorsprong op Dordrecht. Vorige week wonnen de Tilburgers het onderlinge duel met 3-1, waarbij de enige treffer van Dordt ook nog eens op zich liet wachten tot de slotminuut.

FC Oss staat negentiende en heeft pas 27 puntjes bijeen gesprokkeld. In de afgelopen zes wedstrijden in de Jupiler League verwierven de Brabanders zes punten en Dordrecht pakte er twaalf. Dordrecht is al twaalf duels achter elkaar ongeslagen in eigen huis. Oss wist daarentegen al zes bezoeken op rij niet thuis te komen met drie punten.

Wat doet Harry van der Ham met Danso en Kousemaker?

Harry van der Ham, trainer van Dordrecht, besloot vorige week tegen Willem II om al na een half uur Erixon Danso en Wilmer Kousemaker naar de kant te halen. De vraag is of van der Ham hen een nieuwe kans geeft, of dat de invallers Robin Gosens en Felicitiano Zschusschen hem voldoende bevielen.

FC Oss heeft problemen met keepers

FC Oss had de hoop dat Stan Bijl van NEC het doel mocht verdedigen tegen Dordrecht. Richard Arends, normaliter de sluitpost, en ook reserve Luuk Koopmans zijn vanwege blessures niet inzetbaar. De KNVB heeft inmiddels een rood kruis door die optie gezet. Oss en NEC hebben weliswaar een samenwerkingsverband met NEC, maar voor Bijl specifiek zijn geen afspraken gemaakt. Rein Baart krijgt daarom nu een kans bij Oss.

Willem II speelt zaterdag om 16:30 uit tegen FC Eindhoven.

 Het programma voor vrijdag, aanvang 20:00 uur

FC Dordrecht – FC Oss

Sparta Rotterdam – Telstar

FC Volendam – Jong Ajax

Fortuna Sittard – VVV-Venlo

Almere City FC – Helmond Sport