Het gaat FC Den Bosch in financieel opzicht niet voor de wind. De Brabantse club houdt nog maar net het hoofd boven water. Er is zeker geen garantie dat Den Bosch zijn licentie voor de Jupiler League kan behouden.

Maarten de Gruyter, de voorzitter van de raad van commissarissen, luidde in november van vorig jaar de noodklok. Toen werd ontdekt dat een liquiditeitstekort onontkoombaar is. “Dat dachten we op te lossen met een lening, maar vervolgens kwamen we er in januari achter dat het tekort nog velen malen groter was”, vat hij samen. “Uiteindelijk was het meer dan zevenhonderdduizend euro. Iedere maand moeten we vechten om alles te kunnen betalen.”

Voornoemde lening had een omvang van drie ton euro. Volgend seizoen zal de club zijn budget moeten verlagen. Om precies te zijn wordt er 6,5 ton euro geschrapt. In april 2011 bedacht de directie een creatieve manier om supporters bij de club te betrekken en tegelijk wat geld binnen te halen. Destijds was de schuld van Den Bosch opgelopen tot 4,6 miljoen euro. Fans konden (en kunnen) een aandeel kopen voor 100 euro.

In december 2013 zond de omroep PowNed een programma uit, waarin een acteur zich voordeed als rijke oliesjeik. De valse sjeik verleidde enkele bestuurders van Den Bosch om allerlei rare toezeggingen te doen, in ruil voor een forse investering. Zo werd de sjeik onder meer verzekerd dat er echt geen homo`s het tenue van Den Bosch zullen dragen.

Fred van den Hoorn maakte midden februari bekend dat hij na dit seizoen stopt als technisch directeur. Hij kreet de nodige kritiek te verduren vanwege de geldzorgen en de tv-uitzending. “Dit is geen beslissing die ik graag neem. Maar toen mijn vrouw zei dat alleen Jezus op de wereld is gekomen om te lijden, wist ik dat ik moest stoppen als technisch directeur.”