Vrijdag om 20:00 uur spelen Almere City en Willem II tegen elkaar in de laatste speelronde van de Jupiler League. Willem II bekroonde zich vorig weekend tot kampioen van de eerste divisie. Volgend jaar spelen de Tilburgers in de Eredivisie.

Willem II kampioen via eindsprint

Willem II keek dit seizoen lange tijd tegen een achterstand op FC Dordrecht aan. Een fenomenabele reeks van zes zeges op rij en dertien partijen zonder nederlaag leverden de Brabanders de titel op. Almere heeft uit de vorige zes duels tien punten gehaald.
Van november 2011 tot en met november 2013 hebben de clubs driemaal tegen elkaar gespeeld. Tweemaal won Willem II, eenmaal Almere. Het totale doelsaldo van de drieklapper is 10-3 in het voordeel van de kersverse kampioen.

Almere City zonder Rodney Sneijder

Almere mist Rodney Sneijder, de broer van Wesley, vanwege een ontsteking. Fahd Aktaou ontbrak vanwege persoonlijke omstandigheden op de laatste training. Trainer Fred Grim wil het seizoen afsluiten met een stuntje. “Het wordt een fantastische wedstrijd. De afgelopen weken hebben wij bewezen dat we niet onder doen voor hoger geplaatste ploegen. We willen nog één keer alles geven”, zegt de voormalige keeper van Ajax.

Jurgen Streppel is trots

Jurgen Streppel, trainer van Willem II, zal tegen de Flevolandse laagvlieger willen benadrukken dat zijn club de terechte kampioen is. Hij doet al een verbale duit in het zakje. “We hebben één keer onterecht gewonnen, dat was onlangs bij De Graafschap. Maar er zijn negen wedstrijden die wij hadden verdienen te winnen, maar waarin we op een gelijkspel bleven steken of zelfs onterecht verloren”, aldus Streppel.

KNVB onderzoekt mogelijk speelverbod

De voetbalbond KNVB onderzoekt overigens of Willem II een speelverbod heeft opgelegd aan de uitgeleende voetballers Kevin Brands (Telstar) en Ryan Sanusi (FC Oss). De aanklager van de KNVB stuitte in de media op berichten over zo`n verbod en het duo speelde inderdaad niet met hun tijdelijke werkgever mee tegen Willem II.

Het programma, 20:0 uur

FC Dordrecht – Sparta Rotterdam
MVV Maastricht -Jong PSV
FC Emmen – Fortuna Sittard
VVV-Venlo – FC Volendam
Helmond Sport – FC Den Bosch
Excelsior – FC Oss
De Graafschap – Jong Ajax
Telstar Jong – FC Twente
Achilles ’29 – FC Eindhoven
Almere City FC -Willem II