Roemenië – Nederland. Dinsdag om 20:00 uur speelt Roemenië thuis tegen Nederland. Beide landen hebben zich niet geplaatst voor het WK voetbal 2018. De vriendschappelijke interland wordt gespeeld in het Arena Naţională te Boekarest.

Het verhaal van Oranje is bekend. Na tien speelronden in de groepsfase hadden de mannen van de aanvankelijke trainer Danny Blind, de interimtrainer Fred Grim en de kortstondige opvolger Dick Advocaat 19 punten behaald. Evenveel als Zweden, maar op basis van doelsaldo mocht dat land naar de play-offs. De Roemenen deden het in een groep met onder meer Polen, Denemarken en Montenegro nog slechter met dertien punten. Tien tegengoals viel nog mee, maar het probleem zat hem in een gebrek aan goals (12).

Roemenië – Nederland

Zo’n doelsaldo met weinig goals voor en tegen lijkt te wijzen op een stugge ploeg die ruimtes klein houdt en wedstrijden niet tot leven wil laten komen. Het Nederlands elftal heeft de reputatie wel aan te willen vallen, al blijkt dat in de praktijk al vele jaren simpelweg niet te effectief te lukken. Dertien van de 23 opgeroepen Roemenen spelen in de nationale competitie. Een paar bekendere namen zijn keeper Bogdan Lobont (ex-Ajax) van AS Roma, Vlad Chiriches (Napoli) en wie graag de Europe League kijkt zal wat spelers van Steaua Boekarest herkennen.

Bij Nederland zijn negen van de 23 krachten actief in de Eredivisie. Redelijk veel spelers hebben minder dan tien interlands achter hun naam staan: tien (en Steven Berghuis met tien en Luuk de Jong met elf). Dit Oranje barst niet van de internationale ervaring. Voor Donny van Beek kunnen zijn eerste minuten in het oranjeshirt aanbreken.

Opstelling Oranje tegen Roemenië

Karim Rekik is ziek en ontbreekt. Volgens waarnemers geeft Advocaat een basisplek aan verdedigers doelman Jasper Cillessen en verdedigers Matthijs de Ligt, Joël Veltman, Nathan Ake en Vigil van Dijk. Het middenveld lijkt te gaan bestaan uit Davy Pröpper, Kevin Strootman en Daley Blind, voor hen lijken Memphis Depay, Ryan Babel en Steven Berghuis zich te mogen verheugen op een plek.

Wedden op Roemenië – Nederland

Wedden op voetbal? Nederland won zes van de vorige acht duels met de Roemenen en verloor er eentje. Er zaten een paar stevige overwinningen tussen, zodat het totale doelsaldo 16-3 bedraagt.

Nederland staat voor winst op @2.15 bij bookmaker Mr Green, gelijkspel op @3.25 en Roemenië op @3.25. We verwachten een niet al te opwindende wedstrijd met minder dan drie goals op @1.70.