Nederland – Canada WK vrouwenvoetbal 2015. Nederlands vrouwenelftal speelt vannacht haar laatste groepswedstrijd tegen Canada. Deze wedstrijd wordt om 01.30 uur Nederlandse tijd gespeeld in het overdekte Olympisch Stadion, dat plaats biedt aan ruim veertig duizend mensen.

Nederland – Canada laatste groepswedstrijd

Oranje begon het WK Voetbal met een 1-0 overwinning op Nieuw Zeeland. In het tweede duel gingen de ‘Leeuwinnen’ met dezelfde cijfers onderuit tegen China. Het team van Roger Reijnders heeft dus minimaal één punt nodig om zich te kwalificeren voor de tweede ronde.

Nederland – Canada: Geurts keert terug tussen de palen

Bondscoach Reijnders liet tijdens de persconferentie weten dat het doel weer verdedigd gaat worden door Loes Geurts. De 29-jarige keepster miste de tweede wedstrijd vanwege een enkelblessure. Dit betekent dat Sari van Veenendaal, ondanks een goed optreden tegen China, weer reserve staat.

‘’Loes is op de goede weg terug, ze gaat keepen’’, vertelde Reijnders, die verwacht dat de druk volledig bij Canada ligt. ‘’Canada speelt thuis, er rust een grote druk op die ploeg om het goed te doen. Wij hebben ook een resultaat nodig. Beide ploegen voelen dus de druk. Er zitten straks 50.000 mensen op de tribunes die allemaal voor Canada zijn. Het is aan ons de taak dat publiek stil te krijgen. Lukt dat, dan zijn we al aardig op weg.’’

Herdman bang voor ‘Dutch wonderkid’ Miedema

Vivianne Miedema Nederland - Canada WK Vrouwenvoetbal 2015Canada zal deze wedstrijd willen winnen om als groepshoofd door te gaan naar de volgende ronde van het WK Voetbal. Ondanks de favorietenrol is de Canadese bondcoach John Herdman op zijn hoede voor de Oranje Dames. ‘’Nederland heeft dit toernooi nog niet laten zien waar het toe in staat is’’, aldus Herdman.

De 39-jarige Herdman denkt dat de ervaring de doorslag gaat geven voor Canada. ‘’Ik denk dat wij het voordeel van de ervaring op vijf grote toernooien hebben. Nederland doet voor het eerst mee. Maar we moeten op onze hoede zijn, dat ze tegen ons niet ineens wel laten zien waar ze toe in staat zijn. Nederland heeft een geweldige voorhoede met Lieke Martens, Manon Melis en ‘that Dutch wonderkid’ Vivianne Miedema. Maar zoals gezegd, ze hebben het nog niet laten zien.’’

Programma WK vrouwenvoetbal 2015 Groep A

01.30 uur: Canada – Nederland
01.30 uur: China – Nieuw Zeeland

Stand WK Voetbal 2015 Groep A

  1. Canada, 4 punten
  2. China, 3 punten
  3. Nederland, 3 punten
  4. Nieuw Zeeland, 1 punt