Japan – Nederland WK Vrouwenvoetbal 2015. Oké, het Nederlandse voetbalvrouwen krijgt nog niet de aandacht die de mannen van Oranje krijgen wanneer er een WK gespeeld wordt, maar menig voetballiefhebber zal inmiddels doorhebben dat de Oranje Leeuwinnen het naar behoren doen. De groepsfase met Nieuw-Zeeland, Canada en China werd overleefd doordat Nederland bij de beste nummers drie van de poules hoorde en dat betekende een plek bij de achtste finales. Daarin is het vanavond de beurt aan Japan om het tegen onze Hollandse vrouwentrots op te nemen.

Japan huidig Wereldkampioen

En dat Japan niet de minste tegenstanders is, is een understatement. De Japanse vrouwen mochten zich namelijk tijdens het vorige WK de beste van de wereld noemen en ook tijdens de Olympische spelen behaalden ze de finale. Daar verloor het echter wel. Ook dit toernooi lijkt Japan lastig te verslaan en dus kan de ploeg van bondscoach Roger Reijnders flink aan de bak om nog een ronde verder te komen.

Bito hoopt op zege Japan – Nederland WK vrouwenvoetbal 2015

Toch lijken er mogelijkheden te zijn voor de Nederlandse dames. Japan won al haar wedstrijden in de groepsfase, zij het echter telkens maar met een doelpunt verschil. Het geeft aan dat Japan moeite heeft met het maken van doelpunten en daarnaast ook nog eens te verrassen valt in de normaal zo solide verdediging. Aanvalster Bito weet dat het lastig gaat worden tegen Japan maar is al enorm tevreden met wat de dames tot nu toe bereikt hebben op hun eerste WK. Tegenover de NOS zegt zij: “We zijn nu al zo blij met wat we bereikt hebben. Alles is mooi nu, ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van dit team. We doen het hier echt met z’n allen en iedereen helpt elkaar gewoon. Ik hoop dat we kunnen stunten tegen Japan.”

Japan – Nederland: wedstrijd midden in de nacht

Met de wedstrijd lijkt de steun vanuit Nederland ook groter en groter te worden. Kroegen organiseren avonden om de wedstrijd te zien en er zijn ook al enkele pleinen beschikbaar geweest voor de groepsduels. De wedstrijd tegen Japan is echter alleen weggelegd voor de echte diehards. Deze zal namelijk pas om 04:00 Nederlandse tijd gespeeld worden en uitgezonden worden op de NOS.