Dinsdag om 20:45 uur wordt de niet zo belangrijke, maar hopelijk vermakelijke wedstrijd om de Europese Super Cup gespeeld tussen Real Madrid en Sevilla. Eerstgenoemde is de houder van de Champions League, de andere Spaanse club won de Europa League.

Europese Super Cup

Diverse nationale competities zijn al losgebrand, zoals die in Nederland, België en Frankrijk. Ook zijn de voorrondes voor de Champions League en Europa League begonnen. Maar deze match om de Europese Super Cup markeert min of meer het begin van het nieuwe Europese seizoen.

Real Madrid met James Rodriguez en Toni Kroos

Bij Real Madrid maken twee nieuwe Galactico’s hun debuut, te weten James Rodriguez en wereldkampioen Toni Kroos. Ze zijn voor zoveel geld aangetrokken, terwijl Real al diep in de schulden zit (500 miljoen euro), dat de regels van de UEFA omtrent “financial fair play” weer eens met bemodderde voeten worden betrapt. Ook is Keylor Navas, keeper van Costa Rica, naar Madrid gehaald. Hij moet vooralsnog genoegen nemen met de bank, want Iker Casillas krijgt ondanks vele blunders in het vorige seizoen (en op het WK) weer een kans.

Sevilla met Bacca

Bij Sevilla zal spits Carlos Bacca het eindstation zijn in de 4-5-1 formatie van trainer Unai Emery. Vorig seizoen maakte Bacca twee goals toen Sevilla in de Primera Division van Real won met 2-1. Alberto Moreno speelt misschien als linksback maar hij vertrekt binnenkort naar Liverpool. Ivan Rakitic is verkocht aan Barcelona en zijn plek op het middenveld wordt wellicht ingenomen door de van Barcelona gehuurde Denis Suarez.

Gareth Bale terug in Cardiff

De wedstrijd vindt overigens plaats in Cardiff, de geboorteplaats van Gareth Bale, die vorig jaar voor rond de 100 miljoen euro van Tottenham naar Real vertrok. Een week geleden publiceerde zijn werkgever een serie foto’s vanaf het trainingsveld, waar Bale zijn imposante en bijna ongeloofwaardig opgepompte spieren toonde. “Het is fantastisch om weer terug thuis te zijn, maar het belangrijkste is dat we de wedstrijd winnen en de beker meenemen”, zegt Bale. “Daar moeten we ons op focussen, en niet op mijn terugkeer in mijn geboorteplaats.”