De Belgische Rode Duivels speelden woensdag een vriendschappelijke interland tegen Ivoorkust. Voor de vierde keer op rij wist België niet te winnen, na een gelijk spel tegen Wales en nederlagen tegen Colombia en Japan. De West-Afrikanen maakten in de slotfase de 2-2. Toch keert België terug in de top tien van de FIFA ranking.

De Belgen hebben de stijging te danken aan Frankrijk en Nederland. Voor de tweede keer sinds Louis van Gaal weer bondscoach is van Oranje, leed het Nederlands elftal een nederlaag. Frankrijk was in Parijs te sterk: 2-0. Nummer elf België neemt daardoor de tiende plek van Nederland in. De nieuwe lijst wordt pas in april gepubliceerd. Aangezien er in maart geen andere interlands meer worden gespeeld is de lijst eigenlijk nu al bekend.

De “Diables Rouges” toonden tegen Ivoorkust aan dat de hype die vorig jaar rondom het team ontstond, zeker niet onterecht was. Ondanks de reeks zwakkere prestaties bulkt de selectie van het jonge toptalent. Ook zijn er voldoende gerijpte spelers om de balans te bewaken. In de eerste helft onderscheidde Dries Mertens zich met aardige acties en passes die zijn spelinzicht verrieden. De speler van Napoli leverde ook, via een corner, de assist waaruit krullenbol Fellaini de openingsgoal maakte.

Aanvoerder Vincent Kompany (Manchester City) weet wel hoe het komt dat België de 2-0 voorsprong niet over de streep kon trekken. “In de eerste helft hadden we alles perfect onder controle. De Ivorianen hadden misschien wel meer balbezit, maar wij gaven geen enkele kans weg en konden er zelf enkele creëren. Als je in de tweede helft zes wissels doorvoert, is het niet meer dan logisch dat je organisatie zoek raakt. Zo veel wissels hebben echt wel een impact op je spel en zijn nefast.”