Argentinië – Uruguay Copa América 2015. De echte voetballiefhebbers hebben het er maar druk mee. Elke nacht worden er namelijk nog een paar wedstrijden gespeeld waar je U tegen zegt. Gisteren was er nog de fantastische match tussen Mexico en het gastland Chili en komende nacht zijn het Argentinië en Uruguay die het tegen elkaar opnemen in Groep B. Een heuse titanenstrijd tussen twee voetbalreuzen uit Zuid-Amerika en de inzet is hoog. Argentinië speelde de eerste wedstrijd namelijk gelijk, tegen Paraguay, en moet vandaag toch echt winnen, wil het nog kans maken op de volgende ronde.

Copa América 2015: Uruguay eerste drie punten binnen

Uruguay had het in de eerste wedstrijd iets makkelijker dan Argentinië, dat mogen duidelijk zijn. Niet dat dat heel opvallend is, Uruguay had met Jamaica een mindere tegenstander dan de Argentijnen. Toch ging het nog niet allemaal van een leien dakje. De Jamaicanen boden goed tegenstand en uiteindelijk was het Cristian Rodríguez die in de 52e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maakte en de eindstand al vroegtijdig besliste: 1-0.

Argentinië – Uruguay: Argentinië mét Messi

Cristian Rodriguez Argentinië - Uruguay Copa América 2015Argentinië wist een doelpunt meer te maken dan Uruguay maar kreeg er liefst twee meer tegen waardoor de wedstrijd met Paraguay in 2-2 eindigde. Waar Uruguay echter nog geen beschikking heeft tot haar sterspeler (Luis Suarez zit nog steeds een lange schorsing uit na het bijten van Chiellini op het WK afgelopen zomer) doet Lionel Messi gewoon hele wedstrijden mee. Hij zorgde er voor dat Argentinië na ruim een half uur al op 2-0 voorsprong stond (na de 1-0 van Kun Aguero) maar kon in de tweede helft niks doen aan de twee tegendoelpunten. In een spijkerharde wedstrijd was het uiteindelijk ex-HSV spits Barrios die in de allerlaatste minuut de 2-2 maakte.

Argentijnen lijken favoriet Argentinië – Uruguay

De grote vraag voor vanavond is dan ook of Uruguay het zonder haar aanvalsleider zal gaan redden tegen het Argentinië dat beschikt over wereldspitsen als Aguero, Messi, Higuain en Tevez. Tel daar nog de klasse van middenvelders als Angel di Maria en Javier Pastore bij op en je neigt te zeggen dat Argentinië de favoriet is voor vanavond. Echter, in de Copa América is het eerst strijden, en daarna voetballen…

Programma Copa América 2015 dinsdag 16 juni

23:00 uur: Paraguay – Jamaica
01:30 uur: Argentinië – Uruguay

Bekijk hier het volledige speelschema Copa América 2015.