Deze week zien we weer vier Nederlandse clubs in actie in de Europese toernooien. Woensdag om 20:45 uur treedt PSV in de Champions League uit aan tegen Bayern Munchen. Donderdag speelt Ajax om 19:00 uur uit tegen Celta de Vigo en om 21:05 uur starten AZ tegen Maccabi en Feyenoord tegen Zorya.

Bayern München – PSV Champions League

Voor PSV is dit de zwaarste wedstrijd uit de reeks van zes in de groepsfase van het kampioenenbal. Bayern München is immers al jaren een vaste gast in de eindfase van het toernooi. Maar de Duitse Rekordmeister lijkt te lijden onder het vertrek van trainer Pep Guardiola. Niet dat het imperium aan het instorten is, maar de laatste twee speelronden in de Bundesliga leveren tweemaal puntverlies op (twee gelijke spelen) en in de Champions League werd twee weken terug verloren van Atletico Madrid.

Celta – Ajax Europa League

Ajax speelt in de Europa League tegen Celta, de huidige nummer tien van de Spaanse Primera Division. Vorig seizoen eindigde Celta als zesde. Dat klinkt misschien als matige posities, maar La Liga is oneindig sterker dan de Eredivisie en Spaanse clubs houden de Europese bekertoernooien al jaren in een wurggreep. Bovendien gaf Celta drie weken terug Barcelona nog klop met 4-3. Maar Ajax staat er goed voor in Groep G met zes punten en zou een nederlaag op kunnen vangen.

AZ – Maccabi Europa League

AZ zal in groep D drie punten bij moeten schrijven, anders dreigen Dundalk en Zenit uit zicht te raken. De Alkmaarders hebben nog maar een punt, Maccabi nu. AZ heeft de dubieuze eer dat het met min vijf het gedeeld slechtste doelsaldo heeft van de hele Europa League. Maccabi is ondertussen lekker begonnen aan de competitie van Israel, waar het de koploper is met 16 punten uit zes duels. AZ speelde in Nederland al driemaal op rij gelijk.

Feyenoord – Zorya Europa League

Feyenoord zit in de zware groep A met naast Zorya ook Fenerbahce en Manchester United. Met drie punten na twee speelronden is alles nog mogelijk voor de koploper van de Eredivisie. Zorya haalde in Oekraine maar zeven punten uit vijf uitwedstrijden en de afstanden kunnen in dat land vrij vors zijn. Rotterdam ligt nog verder, dus als de gasten deze reis ook niet goed verteren kan Feyenoord goede zaken doen.

Wedden op Europees voetbal