Standard Luik – Feyenoord. Wat een goede zaken Feyenoord heeft gedaan door de vorige Europa League wedstrijd met 2-0 van Sevilla te winnen, blijkt wel uit de stand in de poule. Het resultaat heeft er voor gezorgd dat het met slechts drie overwinningen al een wedstrijd vóór het einde van de groepsfase geplaatst was voor Europa League voetbal na de winterstop. Doordat Sevilla en HNK Rijeka het vanavond tegen elkaar moeten opnemen is het onmogelijk dat beiden ploegen nog over de Rotterdammers heengaan.

Een perfecte wedstrijd dus voor Fred Rutten om zijn beste spelers een keer rust te geven, zou je denken. Echter, niks is minder waar. De Rotterdammers hebben in Luik, ondanks dat ze dus al geplaatst zijn voor de volgende ronde, nog genoeg om voor te spelen.

Standard Luik – Feyenoord: vorm vasthouden

Een van de redenen om niet met een B-ploeg te starten tegen Standard Luik is dat Feyenoord bezig is met een reeks waarvan het zonde zou zijn als er een einde aan kwam. In alle competities bij elkaar bleef Feyenoord al tien wedstrijden op rij ongeslagen. Rutten zal er alles aan doen om deze lijn door te trekken naar de belangrijke wedstrijden in de Eredivisie van komende weken. Feyenoord treft in de komende vijf wedstrijden namelijk achtereenvolgens AZ, PSV, NAC, FC Twente en Ajax. Een reeks die ons zal leren of Feyenoord daadwerkelijk zo sterk is als de recente resultaten doen vermoeden.

Mooie bonus in het verschiet

Een ander argument om vol gas te geven tegen de Belgen is dat er nog een mooi bedrag te verdienen valt. Door zeker te zijn van overwintering verdiende Feyenoord al een mooie bonus van twee ton maar wanneer het vanavond weet te winnen is het ook nog eens zeker van de groepswinst. Dit zal, in combinatie met de bonus voor een overwinning, ook nog eens vierhonderdduizend euro opleveren. “De bedragen die wij nog kunnen winnen, zijn niet te vergelijken met de Champions League,” zegt technisch directeur Martin van Geel. “Maar uiteraard is dat geld welkom.”

Diverse boetes door supporters

Dat dit geld welkom is, is een understatement. De Europa League kost Feyenoord tot nu toe bijna net zo veel geld als dat het oplevert. De supporters uit Rotterdam maakte het zo bont dat er maar liefst 80.000 euro moest worden betaald aan de UEFA voor diverse incidenten.

Standard Luik – Feyenoord
Vanavond om 21:05 uur in het Stade Maurice Dufrasne