Panathinaikos – PSV. Negentig minuten de betere ploeg zijn en uiteindelijk toch met een kater het veld afstappen. Het overkwam PSV tegen Panathinaikos, dat vanavond in Griekenland opnieuw de tegenstander is.

Het 1-1 gelijkspel in Eindhoven zorgde twee weken geleden voor chagrijn bij de PSV-fans, die hun ploeg nog wel op voorsprong zagen komen via de teruggekeerde Memphis Depay. De late gelijkmaker van Panathinaikos betekent echter dat PSV vanavond nog volop aan de bak moet om uitzicht te houden op Europese overwintering. De ploeg van trainer Phillip Cocu heeft nu vier punten uit drie duels en bezet daarmee de tweede plaats achter het ongenaakbare Dinamo Moskou. PSV heeft echter slechts een punt meer dan het Portugese Estoril.

Opnieuw luxeprobleem voor Cocu

Cocu kan tegen Panathinaikos over een vrijwel fitte selectie beschikken en moet daardoor opnieuw enkele moeilijke beslissingen maken. Zo passeerde de coach vorige week de in goede vorm verkerende Adam Maher, omdat Georginio Wijnaldum weer terugkeerde. Verder koos hij op het middenveld voor Andres Guardado en Jorrit Hendrix. Mogelijk dat laatstgenoemde vanavond terugkeert in het centrum van de verdediging, omdat Jeffrey Bruma een wedstrijd vanaf de tribunes moet toekijken vanwege een schorsing. Ook zal Remko Pasveer opnieuw het PSV-doel mogen verdedigen, zoals hij dat tot nu toe altijd deed in bekerwedstrijden van de Eindhovenaren. Jeroen Zoet zit daardoor op de bank.

Panathinaikos, dat onder leiding staat van oud-Ajacied Yannis Anastasiou, moet vanavond winnen om nog kans te maken op de volgende ronde van de Europa League. Met slechts een punt is de situatie van de Griekse topclub zorgelijk, maar bij een driepunter tegen PSV is plotseling weer alles mogelijk. Met Ouasim Bouy en David Mendes da Silva beschikt Panathinaikos over twee Nederlandse spelers. Bouy doorliep de jeugdopleiding van Ajax, werd vervolgend weggeplukt door Juventus en mocht daarna tijdelijk ervaring opdoen bij achtereenvolgens Hamburger SV en nu dus Panathinaikos. Mendes da Silva verruilde AZ in 2010 voor een avontuur bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, waar hij drie seizoenen verbleef. Inmiddels is de middenvelder dus speler van Panathinaikos. De wedstrijd begint vanavond om 19:00 uur.