HNK Rijeka – Feyenoord. Feyenoord staat aan de vooravond van een cruciale wedstrijden in de Europa League. Het is erop of eronder voor de ploeg van Fred Rutten. Het eerste duel werd kansloos met 2-0 verloren van Sevilla maar begon de maand goed door met 2-1 te winnen van Standard Luik, ook de twee daaropvolgende competitieduels werden gewonnen. Feyenoord weet weer wat winnen is, weten ze deze lijn door te trekken op bezoek bij HNK Rijeka?

Van Beek en Mathijsen geblesseerd, Boulahrouz keert terug

Coach Fred Rutten kan in Kroatië in ieder geval niet beschikken over Sven van Beek, de verdediger die tegen Luik nog de score opende is er niet bij vanwege een bovenbeenblessure. In de defensie zal Rutten daardoor moeten puzzelen aangezien ook Joris Mathijsen met een kuitblessure uit de running is. Wel zit Khalid Boulahrouz voor het duel met HNK Rijeka weer bij de selectie maar de verwachting is dat hij op de bank begint. Matthew Steenvoorden kwam zondag voor Mathijsen op het veld, de verwachting is dat hij in de basis begint.

Plek twee lonkt voor Feyenoord

Als Feyenoord serieus wil meedoen om plaatsing voor de knock-outfase zal er vanavond gewonnen moeten worden. Bij winst neemt Feyenoord minimaal de tweede plek over in de groep omdat nummers één en twee Sevilla en Standard Luik elkaar vanavond treffen.

Tegenstander Rijeka is alles behalve een gemakkelijke horde, de Kroaten gaven in het thuisduel tegen Sevilla in de blessuretijd de overwinning weg na een lange tijd tegen tien man te hebben gespeeld. In de Kroatische competitie draait de ploeg ook erg goed. Momenteel staat het met 28 punten op een tweede plek en scoorde in twaalf wedstrijden al dertig doelpunten. In de laatste twee competitieduels scoorde Rijeka zeven doelpunten en dus lijkt de ploeg klaar voor de komst van Feyenoord.