Europa League. De grote teams van het Europese voetbal zijn al door. Bayern München, FC Barcelona, Juventus en Real Madrid zijn door naar de halve finale van de Champions League en gaan op voor furore. Maar ook op het tweede Europese niveau gaat het voetbal gewoon door. Zo ook vanavond, met verrassende teams in de kwartfinales van de Europa League.

Dnjepr Dnjepropetrovsk – Club Brugge Europa League

Neem bijvoorbeeld Club Brugge. Vandaag nemen de Belgen het tegen FC Dnipro op, dat Ajax al eerder uitschakelde. In Brugge werd het 0-0, en moet het dus flink aanzetten in Oekraine. Een flinke uitdaging, maar wel een met potentie. Mochten de Belgen een uitdoelpunt maken, dan maakt Brugge een grote kans door te gaan naar de halve finale van de Europa League.

Wolfsburg moet vechten voor overleving

Dat zou een unicum zijn, net als Vfl Wolfsburg de halve finales van het tweede Europese toernooi zou bereiken. De Duitsers gingen afgelopen week keihard onderuit tegen Napoli. In het eigen stadium werd het maar liefst 1-4, en moet het in het Italiaanse Napels flink aan de bak. Afgelopen weekeinde zat goaltjesdief Bas Dost ondanks zijn vele goals op de bank bij Wolfsburg. Of hij vanavond basis staat, is nog niet bekend.

Maar niet alleen Wolfsburg moet vechten voor Europese overleving. Het Dynamo Kiev van Jeremain Lens moet uit bij Fiorentina minimaal een goal maken, wil het doorgaan naar de halve finales van de Europa League. De Italianen hielden de stand in Kiev op 1-1, wat een goed uitgangspunt opleverde in Oekraïne voor het bereiken van de halve finales.

Zenit Sint-Petersburg – Sevilla

Tot slot is het Zenit Sint Petersburg dat thuis een goal moet maken wil het de halve eindstrijd bereiken. Uit bij het Spaanse Sevilla werd het 2-1, en kan het team van Villas-Boas een grote stap zetten naar weer een Europese titel. Een aantal jaren geleden waren het de Russen die beslag legden op de titel, die nu met Witsel, Hulk en Danny individuele kwaliteit in huis hebben. Net als Sevilla, die de afgelopen jaren sterk zijn binnen de Europa League.

Programma Europa League

Donderdag 23 april

21:05 Zenit Sint-Petersburg – Sevilla (1-2)
21:05 Dnjepr Dnjepropetrovsk – Club Brugge (0-0)
21:05 Fiorentina – Dinamo Kiev(1-1)
21:05 Napoli – VfL Wolfsburg (4-1)