Estoril – PSV. Het puntenverlies van afgelopen weekend in Groningen zorgde voor teleurgestelde Eindhovense gezichten. Toch staat PSV vanavond vol zelfvertrouwen aan de aftrap, tijdens het Europa League-duel tegen het Portugese Estoril.

Totaal onnodig verspeelde PSV afgelopen weekend twee punten in de Euroborg. De ploeg van trainer Phillip Cocu verzuimde tegen FC Groningen om al in de eerste helft vijf of zes keer te scoren en kreeg daarvoor in het tweede bedrijf de rekening gepresenteerd (1-1). Concurrent Ajax naderde de Eindhovense koploper daardoor op twee punten. Cocu baalde na afloop stevig van het puntenverlies, maar gaf wel aan dat het vertoonde spel in ieder geval prima was. In en tegen Estoril hoopt PSV zich vanavond te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Dat lukt al bij een gelijkspel, want de voorsprong op de Portugese opponent bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan vier punten.

Guardado is er bij

In de eerste wedstrijd in Eindhoven toonde PSV aan dat het veel beter is dan Estoril, alleen had de ploeg net als tegen Groningen veel te veel kansen nodig om het overwicht in de score uit te drukken. Uiteindelijk was het alleen Luuk de Jong die op het scorebord verscheen. Hij scoorde notabene uit een strafschop. PSV hoopt vanavond weer een beroep te kunnen doen op Andres Guardado. De Mexicaanse alleskunner raakte afgelopen weekend geblesseerd en even werd er gevreesd dat de nieuweling lange tijd uitgeschakeld zou zijn. Maandag kreeg Cocu echter goed nieuws. Guardado kan mogelijk vanavond alweer meespelen en is er anders zondag bij wanneer PSV thuis de competitiekraker afwerkt tegen Feyenoord.

Hoewel de Eindhovenaren vanavond dus aan een punt voldoende hebben in Portugal, waakt trainer Cocu voor overmoed. “Het is geen team dat voor het eigen doel gaat hangen en leunt op de counter”, blikte hij vooruit op de persconferentie. “Ze hebben veel dynamiek en zijn fysiek behoorlijk sterk. We moeten daarom heel geconcentreerd zijn. Maar we weten waar er mogelijkheden liggen. We gaan de wedstrijd in met de doelstelling deze te winnen. Aan de andere kant mogen we niet naïef zijn en de achterdeur wagenwijd open zetten.” De wedstrijd tussen Estoril en PSV begint vanavond om 21:05 uur.