AS Roma – Feyenoord. De Feyenoord-selectie is inmiddels gearriveerd in Rome en bereidt zich voor op de beladen Europa League-wedstrijd van vanavond tegen AS Roma. De Rotterdammers beginnen hoogstwaarschijnlijk met een ervaren verdediging.

De teleurstellend verlopen competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo heeft coach Fred Rutten aan het denken gezet. Op basis van de laatste training in Rome kiest de oefenmeester vanavond in het Stadio Olimpico voor een defensie met Khalid Boulahrouz én Luke Wilkshire. Zij vervangen respectievelijk de geblesseerde Sven van Beek en de jonge Rick Karsdorp. Het middenveld bestaat zoals gewoonlijk uit Jordy Clasie, Lex Immers en Karim El Ahmadi, maar voorin zou er ook een opvallende wijziging plaatsvinden.

Basisplaats Vilhena AS Roma – Feyenoord

Niet Jean-Paul Boëtius, maar Tonny Vilhena zou namelijk de positie van linksbuiten innemen. En dat is opmerkelijk te noemen, want Vilhena leek tijdens de afgelopen transferperiode nog hard op weg om Feyenoord te verlaten. Dit omdat de talentvolle middenvelder onder Rutten veelal genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank. Boëtius kampt echter al lange tijd met een vormcrisis en houdt de coach hem uit de basiself. Colin Kazim-Richards en Jens Toornstra zijn de andere twee aanvallers van Feyenoord.

Bij AS Roma hoeft Feyenoord geen rekening te houden met Maicon. De Braziliaan is niet op tijd fit voor de clash van vanavond. Clubicoon Francesco Totti is er wel weer bij. De routinier was voor coach Rudi Garcia even een twijfelgeval vanwege griep. Dat de wedstrijd tegen Feyenoord voor Kevin Strootman niet haalbaar is, was al langere tijd bekend. De middenvelder liep onlangs opnieuw een zware blessure op en zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen.

Roma presteert moeizaam

Hoewel Roma op voorhand als favoriet lijkt te beginnen aan de wedstrijd tegen Feyenoord, liggen er voor de Rotterdammers wel degelijk kansen. Roma wist namelijk slechts drie van de laatste tien competitieduels te winnen en presteert dus moeizaam. Afgelopen weekend kwamen de hoofdstedelingen in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen hekkensluiter Parma, waardoor het onderlinge verschil met koploper Juventus nog altijd zeven punten is. En dat is een flinke domper voor Roma, want de ploeg snakt naar de eerste Italiaanse landstitel sinds 2001.

De Europa League wedstrijd AS Roma – Feyenoord wordt vanavond om 19:00 uur afgetrapt.