Ajax – Legia Warschau. Nu we gisteren en eergisteren al wat mooie dingen hebben mogen zien in de Champions League, weten we dat het vanavond weer tijd is voor de Europa League. En voor de gemiddelde Nederlander betekent dat dat ze er eens goed voor kunnen gaan zitten. De gehele traditionele top drie van Nederland mag vanavond namelijk aan de bak. Ajax lijkt op papier de makkelijkste loting te hebben, zij spelen vandaag tegen Legia Warschau.

Ajax meest gunstige loting?

Een hoop geschrokken Nederlandse gezichten waren er te zien zo vlak na de loting voor de Europese winterstop. PSV wist namelijk net dat ze het moesten gaan opnemen tegen het rijke Zenit St. Petersburg uit Rusland. Ook mensen die Feyenoord een warm hart toedragen keken niet al te vrolijk, hun tegenstander is AS Roma. In Amsterdam was de stemming echter een stuk beter toen bleek dat Ajax het zou gaan uitvechten met Legia Warschau wie er door mag naar de volgende ronde.

Ajax – Legia Warschau: Legia uit vorm

Natuurlijk, Legia Warschau is een stugge ploeg die ook nog eens bovenaan staat in de Poolse competitie. Een makkie gaat het dus zeker niet worden, zeker niet gezien het recente spel van de Amsterdammers. Maar de ploeg van Frank de Boer, dat volgens vele verkeert in een vormcrisis, speelt vanavond tegen een ploeg die ook alles behalve in vorm is. Legia Warschau wist van de laatste vijf officiële duels namelijk maar een wedstrijd te winnen en daarmee komt het kampioenschap toch enigszins in gevaar. De nummer twee van Polen staat nog maar twee punten achter op Legia.

Durft De Boer Kishna en El Ghazi op te stellen?

En is Ajax wel zo uit vorm als men zegt? De resultaten tegen Feyenoord, Vitesse en AZ waren slecht maar de laatste twee wedstrijden werden weer gewonnen. Tegen FC Twente liet Ajax bij vlagen in de tweede helft zelfs heel behoorlijk voetbal zien, onder aanvoering van Kishna. De grote vraag is dan ook of Frank de Boer het vanavond weer aandurft om met zowel El Ghazi en Ricardo Kishna op de flanken te spelen om het zo de altijd stugge verdediging van Legia aan twee kanten moeilijk te maken. Hoe dan ook, Ajax heeft vanavond in eigen huis een goed resultaat nodig voor een fatsoenlijke uitgangspositie in de return.

De Europa League wedstrijd Ajax – Legia Warschau begint vanavond om 21:05 uur in de Amsterdam ArenA.