VfL Wolfsburg – Napoli. De Duitse titel is waarschijnlijk een brug te ver, maar de Europa League-winst is zeker niet ondenkbaar voor Vfl Wolfsburg. In de kwartfinale neemt de ploeg het vanavond op tegen Napoli.

Wolfsburg is bezig aan een uitstekend seizoen en bezet momenteel knap de tweede plaats achter het ongenaakbare Bayern München. Plaatsing voor de Champions League lonkt dus voor de Duitse ploeg, maar de Europa League is momenteel minstens zo belangrijk. Wolfsburg is namelijk een van de acht ploegen die nog in het toernooi zit en daardoor nog kans maakt op de felbegeerde cup. Vanavond krijgt de ploeg hoogbezoek van het Italiaanse Napoli, dat als een van de favorieten voor de eindzege geldt.

Dost heeft doelpunten nodig

Wat zou het lekker zijn voor Bas Dost als hij vanavond weer eens het net weet te vinden. De spits van Wolfsburg, die het jaar 2015 zo indrukwekkend begon en de ene na de andere treffer produceerde, staat nu al acht wedstrijden droog. Afgelopen weekend was hij nog wel belangrijk met twee assists tegen Hamburger SV, maar het gaat knagen wanneer een spits lang niet scoort. Dat zal met name voor Dost extra gelden, want voorafgaand aan zijn doelpuntenperiode vervulde de Nederlander vooral een bijrol bij Wolfsburg. Het is dus weer snel tijd voor een treffer.

VfL Wolfsburg – Napoli

Dost komt vanavond een landgenoot tegen bij Napoli. De Italianen beschikken namelijk over Jonathan de Guzman, die bij zijn club inmiddels is uitgegroeid tot een belangrijke speler. De middenvelder is onder de Spaanse coach Rafaël Benitez zeker van een basisplaats. Ook de Italianen kennen een goed seizoen in eigen land. Napoli bezet momenteel de vierde plaats in de Italiaanse competitie en ligt daardoor op koers voor plaatsing voor de Europa League. Vorig seizoen reikte Napoli tot de achtste finales van de Europa League, waarin het destijds haar meerdere moest erkennen tegen FC Porto. De Portugezen wonnen op doelsaldo met 3-2, waardoor zij verder doorstroomden naar de laatste acht van het Europese toernooi. Vanavond krijgt Napoli dus de mogelijkheid om de eerste stap te zetten naar de halve finales.

De wedstrijd VfL Wolfsburg – Napoli begint vanavond om 21:05