Donderdag vanaf 21:05 uur voetbalt Valencia tegen Sevilla in de return van de halve finale in de Europa League. De thuisploeg moet de 2-0 nederlaag van vorige week wegpoetsen.

Het Spaanse onderonsje leverde vorige week treffers op van Stephane M’Bia en Carlos Bacca. Beide goals vielen in de tweede helft, waarbij de tweede slechts drie minuten na de eerste op zich liet wachten. Valencia had meer dan genoeg kansen om een reddingsboei neer te laten in de vorm van een uitdoelpunt, maar werd gefrustreerd door de uitstekende keeper Beto.

Valencia maakte 3-0 goed tegen FC Basel

Voor Valencia is een 2-0 achterstand na een heenwedstrijd een peulenschil en geen bananenschil. In de kwart finale werd door “Los Che” (de vrienden) immers eerst uit verloren met 3-0 van FC Basel, waarna in het eigen Mestalla stadion met precies dezelfde score werd gewonnen en in de verlenging door werd geschakeld naar 5-0. Paco Alcacer maakte die gedenkwaardige avond een hattrick. Dat kunstje gaat hij niet weer flikken, want de spits is geschorst.

Europa League kan magere seizoen compenseren

Voor beide clubs is het bereiken van een Europese finale niet alleen maar aangenaam, maar ook nodig om nog iets van het seizoen te maken. Sevilla verloor afgelopen weekend met 3-1 van Athletic Bilbao en heeft daardoor amper nog zicht op plaatsing voor de Champions League. Valencia geraakt dit seizoen maar niet uit de middenmoot van de Primera Division en heeft financiële problemen.

Juan Pizzi belooft goals

Eerder dit seizoen won Valencia in de competitie thuis met 3-1 van Sevilla. Bovendien heeft Sevilla drie van zijn laatste vier uitwedstrijden verloren. Juan Antonio Pizzi, trainer van Valencia, heeft de fans beloofd dat het vanavond om drie dingen gaat: aanvallen, scoren en winnen. “Als de fans achter ons staan, dan kunnen wij op het veld er alles aan gaan doen om de finale te bereiken. Het enige wat me aan deze return interesseert is dat we de wedstrijd afronden met een marge die voldoende is om op 14 mei in Turijn de finale te spelen.”

Valencia won echter slechts twee van zijn tien vorige competitiewedstrijden, terwijl Sevilla er negen van de vorige elf won.