Sevilla – Zenit. De twee Champions League avonden zijn weer achter de rug en is het dus weer tijd voor de Europa League. En dit keer zijn het de eerste kwartfinales die op het programma staan. Eén daarvan is Sevilla – Zenit Sint Petersburg. Twee teams die het toernooi nog niet zo lang geleden wisten te winnen.

Sterker nog, het Spaanse Sevilla won de Europa League vorig jaar nog, en is dus weer goed op weg. Maar met het Russische Zenit heeft het naar alle waarschijnlijkheid geen makkie vanavond. Het team dat onder leiding staat van oud-Chelsea trainer Villas-Boas doet het goed, en schakelde PSV al eerder uit in het toernooi.

Sevilla – Zenit

De Russen zijn een aantal jaar geleden overgenomen door een steenrijke eigenaar en beschikken nu over een uitstekend team. Met spelers als Axel Witsel, Hulk en Danny heeft het bewezen potten te kunnen breken in Europa. En het speelt goed aanvallend voetbal. Sevilla kan dus op haar hoede zijn in eigen huis.

Bij Sevilla loopt het aardig de laatste tijd. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen en afgelopen weekeinde hield het FC Barcelona knap op een gelijkspel. Er zal dus vertrouwen zijn bij de ploeg, die in 2006 voor het laatst Zenit trof in Europees verband. Toen gingen de Spanjaarden door.

Sevilla moet alle zeilen bijzetten

Vanavond is het dus pas de eerste ontmoeting, volgende week zal er in Rusland gespeeld worden. Altijd lastig, en dus is Sevilla genoodzaakt een goed resultaat te behalen op eigen grond. En dan moet het alle zeilen bijzetten, want ook Zenit heeft er drie van de laatste vijf gewonnen. Afgelopen week werd er thuis gelijkgespeeld tegen Kazan, maar de drie duels daarvoor werden allemaal winnend afgesloten.

Bij de Spanjaarden staat spits Bacca toch het meest in de schijnwerpers. Na Ronaldo, Messi en Neymar en Griezmann staat hij op plek vier in de topscorerslijst van de Spaanse Liga met zeventien goals. Een spits dus die in de gaten moet worden gehouden, net als Hulk bij Zenit. De Braziliaan staat bekend om zijn harde schot en scoort in Rusland aan de lopende band.

Een interessant duel dus, Sevilla – Zenit, dat vanavond om 21.05 begint.

Programma Europa League

21:05 Sevilla – Zenit Sint Petersburg
21:05 Club Brugge – Dnjepr Dnjepropetrovsk
21:05 Dinamo Kiev – Fiorentina
21:05 VfL Wolfsburg – Napoli