PSV – Zenit Sint Petersburg. De vlag in Eindhoven voor het kampioenschap mag nog niet uitgehangen worden, maar steeds meer lijkt het erop dat PSV de aanstaande kampioen van Nederland is. Vanavond staat er wel eerst de belangrijke wedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg op de planning, thuis in de achtste finales van de Europa League.

Met PSV gaat het uitzonderlijk goed. Het wint zo ongeveer al de wedstrijden die het speelt en de concurrentie laat het vaak genoeg liggen. PSV staat maar liefst twaalf punten voor in de Eredivisie op nummer twee Ajax.

Zenit gevaarlijke ploeg voor PSV

Zenit Sint Petersburg vandaag is een ander verhaal. De ploeg van Phillip Cocu mag dan in vorm zijn, Zenit is een gevaarlijke ploeg. De Russen kennen een sterke selectie en een rijke investeerder heeft een aantal jaar geleden voor verandering gezorgd binnen de club. Met spelers als Hulk, Witsel en Danny kan het zeker potten breken in de Europa League. Maar dan moet het wel eerst over twee wedstrijden winnen van de Eindhovenaren.

Bij PSV zijn Memphis Depay en Georgino Wijnaldum de mannen die de kar trekken. De laatste vijf wedstrijden gingen overtuigend naar PSV en zelfs uit bij PSV ging het met een ruime 4-2 winst huiswaarts.

In Europa is het wel een tijd geleden dat het écht succesvol was. In het seizoen 2004-2005 haalde het zelfs de halve finale van de Champions League. Toen ging het nipt onderuit tegen AC Milan, dat dus doorging naar de finale.

Voor Zenit is het wat dat betreft een ander verhaal. De ploeg uit Sint Petersburg won onder leiding van de Nederlander Dick Advocaat de UEFA Cup in 2008. Zo heette de huidige Europa League nog in dat jaar. De wereldprestatie die Advocaat met Zenit neerzette heeft de club extra veel naamsbekendheid gegeven en is ook de reden waarom veel spelers voor veel geld naar de club vertrekken. Het is algemeen bekend dat Zenit garant staat voor hoge salarissen.

PSV – Zenit Sint Petersburg

Voor Cocu en zijn mannen zal het dus zeker geen makkelijk karwei worden. Het heeft wel één groot voordeel. PSV is op het moment gewoon bezig in de Nederlandse competitie. Zenit, dat op dit moment getraind wordt door ex-Chelsea trainer Villas-Boas, speelt niet vanwege de stilgelegde competitie. Op het gebied van wedstrijdritme is het dus zo dat PSV in het voordeel is. Of dat vanavond wat uitmaakt moet dus nog blijken…

De wedstrijd PSV – Zenit Sint Petersburg wordt om 19:00 uur afgetrapt in het Phillips Stadion.