Ajax – Celtic. Ajax begint vanavond aan de groepsfase van de Europa League 2015/2016. In de eigen Amsterdam ArenA is Celtic de tegenstander. De wedstrijd, die onder leiding staat van Luca Banti, begint om 19.00 uur.

Frank de Boer moet het in dit duel doen zonder
Yaya Sanogo en John Heitinga. Ze zijn beide uit voorzorg niet opgenomen in de wedstrijdselectie. ‘’John heeft wat kleine irritaties. Ik kan donderdag alleen spelers gebruiken die honderd procent fit zijn. Sanogo viel uit bij Jong Ajax, weliswaar uit voorzorg, maar ook hij is niet volledig fit’’, aldus De Boer.

Serero krijgt basisplaats tegen Celtic

De trainer heeft opvallend genoeg een plaats in zijn basiselftal ingeruimd voor Thulani Serero, die de vervanger is van de geschorste Riechedly Bazoer. De Zuid-Afrikaan kwam dit seizoen nog niet één minuut in actie in de Eredivisie en moest zijn wedstrijden verplicht afwerken bij Jong Ajax in de Jupier League.

Daarnaast begint Davy Klaassen in de punt van de aanval. Dit gaat ten koste van Arek Milik. Dit scenario werd al geoefend in de tweede helft van de competitiewedstrijd tegen FC Twente. Ajax vocht zich toen terug van een 2-0 achterstand en De Boer lijkt deze tactiek opnieuw de kans te geven in een Europese wedstrijd. Klaassen zal vanaf de flanken ondersteund worden door Daley Sinkgraven en Anwar El Ghazi.

Deila heeft vertrouwen in goede afloop Celtic

Celtic kende afgelopen weekend een teleurstellende wedstrijd tegen Aberdeen. ‘The Hoops’ gingen namelijk met 2-1 onderuit en moeten hierdoor de koppositie laten aan ‘The Dons’. Trainer Ronny Deila hoopt dat zijn team deze nederlaag snel van zich af kan zetten.

‘’We krijgen zes fantastische wedstrijden in de Europa League en we willen de groepsfase graag overleven. We willen een goede prestatie neer gaan zetten en minimaal één punt overhouden aan deze wedstrijd tegen Ajax.

Ajax – Celtic jubileumwedstrijd in Amsterdam ArenA

De wedstrijd tussen Ajax en Celtic is de vijfhonderdste wedstrijd die wordt afgewerkt in de Amsterdam ArenA, die in 1996 in gebruik werd genomen. Het stadion was het decor voor 331 competitiewedstrijden, 34 bekerduels, 83 wedstrijden in Europees verband en 38 vriendschappelijke wedstrijden. Daarnaast streed Ajax ook nog 13 keer om de Johan Cruijff Schaal, de Nederlandse Super Cup.

Vermoedelijke opstelling Ajax – Celtic

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Serero, Fischer, Gudelj; El Ghazi, Klaassen, Sinkgraven.

Opstelling Celtic: N.n.b.