Lazio – Vitesse. Het Nederlands voetbal loopt zware klappen op dit seizoen. Feyenoord pakt nog geen punt in de Champions League en Vitesse is zo goed als uitgespeeld in de Europa League.

Het wordt wonden likken voor het geplaagde Vitesse vanavond, en hopen dat er niet meer wonden bij komen. Want de ploeg van trainer Henk Fraser zit al in de hoek waar de klappen vallen. Enig succes in de Europa League kunnen ze na vier wedstrijden al uit het hoofd zetten, want het ene schamele puntje tegen Zulte-Waregem is slechts een doekje voor het bloeden.

Europa League: Lazio – Vitesse

Wiskundig gezien is er nog een minimale kans dat Vitesse de volgende ronde haalt, maar met vijf punten achterstand op nummer twee Olympique Nice is het niet meer dan wiskundig. Fraser en Vitesse kunnen beter vooruitkijken naar de Eredivisie, want dat is na de uitschakeling in de KNVB Beker (door de amateurs van Swift) nog het enige podium waarop de club na de winter actief zal zijn.

Lazio vervelend tussendoortje voor Vitesse

Vitesse score voorspellen GettyEn wat dat betreft was Fraser waarschijnlijk liever niet naar Rome afgereisd. Want in de Eredivisie gaat het allesbehalve goed met Vitesse. Één puntje uit de laatste drie duels, één zege in de laatste zes duels en een tegenvallende zesde plaats. Dan zullen de hoofden echt niet naar een avondje Europa League staan. Toch beweert Fraser, die niet veel aan zijn opstelling gaat veranderen, dat hij wel uitziet naar de ontmoeting met Lazio.

“We moeten deze wedstrijd serieus benaderen, ondanks dat wij ook wat overwegingen moeten maken voor de wedstrijd tegen ADO. Maar het lijkt me duidelijk dat iedereen hier wil spelen en we zijn ook verplicht om geen B-elftal op te stellen aan de mensen die ons steunen en daarvoor betalen. We hebben ons goed voorbereid en we zijn gemotiveerd. Thuis speelden we als een team en dat gaan we in Rome weer doen. Goede tegenstanders inspireren altijd. Het blijft een lastige wedstrijd, maar het is wel een hele mooie uitdaging om een goed niveau te halen.”

Lazio wel met B-elftal tegen Vitesse

Met vier overwinningen in vier duels is Lazio al zeker van de groepswinst in de Europa League. Lazio speelt na Vitesse twee lastige duels in de Serie A tegen Fiorentina en Sampdoria. En omdat Lazio afgelopen zaterdag de Romeinse stadsderby van AS Roma verloor met 2-1, gaat trainer Simone Inzaghi een aantal spelers rust gunnen.

“Ik weet dat deze wedstrijd heel anders is voor de fans dan de derby. We moeten sterker voor de dag zien te komen dan zaterdag. Maar ik maak altijd andere keuzes in Europa. Het is belangrijk dat we goed voor de dag komen richting het duel met Fiorentina.” Wat dat betreft ligt er dus misschien nog een kleine kans voor Vitesse en Fraser op een Europees succesje.

Wedden op Lazio – Vitesse

Wedden op voetbal? B-team of niet, Mr Green Sport heeft Lazio toch als duidelijke favoriet voor dit duel.

De Italianen krijgen 1.48 op winst, Vitesse 6.55. Misschien dat Vitesse wel in elk geval kan scoren, ‘both teams to score’ noteert 1.72.