Go Ahead Eagles – Ferencváros Europa League. Vanavond is het dan eindelijk zo ver. Go Ahead Eagles mag vanavond beginnen aan hun Europees avontuur. Tegen het Hongaarse Ferencváros speelt Go Ahead Eagles de allereerste ronde van de Europa League. Ze wisten deze plek niet te behalen door het fantastische spel van vorig jaar, sterker nog Go Ahead Eagles degradeerde afgelopen seizoen zelfs uit de Eredivisie en is daarom veroordeeld tot in ieder geval een jaartje Jupiler League. Nee, de Europa League plek werd verworven door de hoge klassering in het Fair Play klassement. Ze werden daar tweede achter FC Twente maar aangezien die de eer niet wilden voltrekken, werden het dus de Eagles uit Deventer.

Go Ahead Eagles – Ferencváros

En uit de loting kwam ook meteen een mooie tegenstander want in Ferencváros treft Go Ahead Eagles vanavond de runner up van Hongarije, dat in Budapest haar thuisstad kent. Een leuk tripje dus, voor de fans van de Eagles, zo was gepland. Het nieuws dat de wedstrijd van vanavond echter gespeeld moet worden zonder fans vanwege wangedrag van de Hongaren kwam echter als zuur nieuws voor de mensen die Go Ahead Eagles een warm hart toedragen. En ook de thuiswedstrijd van vanavond wordt niet helemaal afgewerkt zoals het hoort. Go Ahead Eagles speelt door de verbouwingen in het eigen stadion namelijk in het stadion van FC Emmen.

Go Ahead Eagles – Ferencváros: Show your colours

Toch kan dit het nóg mooier maken, zo zegt voorzitter Edwin Lugt. “Juist omdat we in het stadion van Emmen is het speciaal. Omdat ze ergens naar toe reizen beleven de supporters deze Europa Cup-wedstrijd een beetje met de roes van een bekerfinale. Meer dan ooit leeft het idee van show your colours”, vervolgt Lugt. “Er zal een lange roodgele karavaan naar Emmen rijden. Ruim zesduizend kaarten zijn al verkocht.”

Strijdplan Go Ahead Eagles

Hoewel het voor veel clubs in de Eredivisie nog vroeg in de voorbereiding is, trainen de Eagles er al weer even op los. De eerste oefenwedstrijd werd met 18-0 gewonnen en trainer Demmers heeft al een strijdplan klaarliggen. “Ze kunnen goed voetballen en ze zijn razendsnel in de omschakeling. We moeten echt oppassen voor de counters. Ik verwacht eerlijk gezegd ook dat ze ons het spel laten maken. Maar dat kunnen we. Wij hebben onze strijdwijze klaar en weten wat we moeten doen als we toch in moeten zakken, maar ook als we verder naar voren spelen en druk gaan zetten.”
De bookmakers voorspellen een overwinning voor Ferencváros.

De wedstrijd Go Ahead Eagles – Ferencváros zal vanavond om 20:00 in Emmen worden afgewerkt.