Galatasaray – Lazio Roma. De eerste Champions League wedstrijden zijn gisteren en eergisteren al weer afgewerkt wat natuurlijk maar een ding kan betekenen: het is vanavond weer tijd voor een overvolle voetbalavond in de Europa League. Maar liefst vijftien wedstrijden staan er vanavond op het programma, Fenerbahce speelde namelijk wegens omstandigheden al afgelopen dinsdag. Affiches als Fiorentina – Tottenham en Borussia Dortmund – FC Porto zijn geen uitzondering in het ‘B-toernooi’ van Europa. Of wat te denken van Galatasaray (@3.10) tegen Lazio Roma (@2.40)? De twee grote clubs uit respectievelijk Turkije en Italië trappen vanavond om 21:05 in Istanbul af. Een wedstrijd om naar uit te kijken.

Galatasaray – Lazio Roma

Beide ploegen genieten namelijk een ongelooflijk grote achterban. Echter, hier spelen ze de laatste weken en maanden zeker niet naar. Lazio staat, ondanks het aanblijven van alle grote namen die er voor zorgden dat het de afgelopen jaren wel goed ging, op een teleurstellende zevende plek in de Serie A. De hoop om goed te presteren dit seizoen ligt dan ook vooral in het Europese avontuur; het gat met nummer zes AC Milan bedraagt nu al zeven punten.
Galatasaray staat vijfde, op maar liefst vijftien punten achterstand op rivaal en koploper Fenerbahce.

Teleurstellend, aangezien Galatasaray zich normaal gesproken altijd mengt in de titelstrijd. De ploeg van Wesley Sneijder kwam via de Champions League in de Europa League terecht. “Natuurlijk hoop je eigenlijk na de winter nog in de Champions League te spelen, maar dat was met Atletico Madrid en Benfica in de poule te veel gevraagd”, aldus de Nederlandse spelverdeler. Ondanks de slechte vorm ziet Sneijder wel kansen voor zijn ploeg: “In de Serie A heeft Lazio Roma ook een moeilijke periode”, zegt hij in De Telegraaf. “Dus waarom zouden we niet kunnen winnen?”

Wedden op Galatasaray – Lazio Roma

Lazio is volgens de bookie 888sport favoriet, maar er liggen zeker kansen voor de Turken in eigen huis. Ook bij Galatasaray wordt gesproken van de welbekende heksenketel, zeker nu de titel uit beeld is zullen de fans hun ploeg zo ver mogelijk de Europa League in willen schreeuwen. Onze wedtips:

  • Galatasaray double chance @1.60
  • Selcuk Inan to get a card: Yes @3.00
  • Total goals over 2.5 @2.08