Feyenoord – Standard Luik. Vanavond om 19:00 uur start Feyenoord zijn match tegen Standard Luik. De Rotterdammers hebben nog nul punten in de Europa League, de Belgen hielden aan de eerste speelronden wel drie punten over.

Het was geen bemoedigend optreden van Feyenoord tegen de bekerhouder Sevilla. Al na een half uur stonden de Spanjaarden voor met 2-0, terwijl Feyenoord met de beste wil van de wereld de doelman van Sevilla maar niet kon bedreigen. Van de zes schoten die uiteindelijk werden gelost was er geen enkele op goal gemikt. Omgekeerd moest Kenneth Vermeer wel zeven keer ingrijpen.

Standard Luik heeft eerste punten al binnen

Luik nam het in de vorige speelronde op tegen Rijeka en kwam in het laatste kwartier van 0-0 naar een 2-0 zege. De Belgen hadden echter geen ferme grip op het duel, hadden net wat minder balbezit (49%) en kregen in de laatste vijftien minuten zelf ook de nodige schoten op het eigen goal te verwerken.

Guy Luzon, de driftige trainer van Standard Luik, verwacht dat Sevilla voor niemand meer bij te halen is in deze groep. “We moeten met Feyenoord vechten om de tweede plek”, zegt Luzon. Dat is echter geen motie van wantrouwen jegens zijn jongens. “Ik heb veel vertrouwen in mijn elftal. Van de afgelopen vier wedstrijden hebben we er drie gewonnen. Voor Feyenoord heeft hij een complimentje over: “Ze hebben een heel goede ploeg die de bal uitstekend rond kan laten gaan.”

Overeenkomst tussen Feyenoord en Standard Luik

Fred Rutten, de geplaagde trainer van Feyenoord die na vier nederlagen op rij wat naar adem kon happen door de 0-4 winst op Go Ahead Eagles, ziet een overeenkomst tussen zijn team en Standard. “Soms wisselen ze zelfs tijdens een wedstrijd heel goede fases af met mindere momenten. Dat is deels het gevolg van het vertrek van enkele belangrijke spelers, in dat opzicht is dat te vergelijken met de situatie waarmee ook wij te maken kregen.”

De Kuip zal zo goed als vol zitten voor de clash tussen de nummer 132 en 75 van de UEFA clubranking. Rutten handhaaft vermoedelijk de basis van afgelopen weekend, dus voor Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius resteren hoogstens rollen als invaller. De aanvalslinie bestaat in dat geval uit Jens Toornstra, Colin Kazim-Richards en Elvis Manu.