Feyenoord – AS Roma. Zijn de resultaten in de Europa League een voorbode op wat er vanavond gaat komen in een kolkende Kuip? In dat geval gaat Feyenoord een hele lastige avond tegemoet tegen AS Roma.

Iedereen verbaasde zich vorige week over het optreden van Feyenoord in de Italiaanse hoofdstad. De Rotterdammers kwamen in eerste instantie nog op achterstand dankzij een fraai doelpunt van Gervinho, maar herpakten zich in het tweede bedrijf. De treffer van Colin Kazim-Richards was niet alleen verdiend, de ploeg van trainer Fred Rutten had misschien nog wel meer kunnen krijgen. Uiteindelijk keerde Feyenoord met een fraaie uitgangpositie terug naar Nederland. Toch is dat tegen een ploeg als Roma geen enkele garantie op succes. Zeker gezien de wisselvallende resultaten van Feyenoord in de Nederlandse competitie.

Ook AS Roma heeft het lastig

Vanavond zal een kolkende Kuip haar ploeg in ieder geval naar voren schreeuwen tegen een Roma dat het momenteel ook uitermate lastig heeft in de Serie A. Dankzij een serie gelijke spelen heeft de ploeg van trainer Rudi Garcia het uitzicht op de eerste landstitel sinds 2001 verloren en het seizoen kan dus alleen gered worden wanneer er acceptabel wordt gepresteerd in de Europa League. De druk op de oefenmeester neemt daardoor met de week toe. Aanvoerder Francesco Totti liet het gisteren al weten tijdens de persconferentie: de Romeinen gaan na de wedstrijd tegen Feyenoord op bezoek bij landskampioen Juventus. Hoewel de achterstand op de Oude Dame behoorlijk is, heeft Roma ook dat duel in het achterhoofd. Een zege kan de spanning namelijk helemaal terugbrengen.

Feyenoord – AS Roma

“We moeten eerst morgen van Feyenoord winnen. Daarna gaan we kijken naar Juventus”, aldus de aanvoerder van Roma. Totti liet zich vervolgens ook uit over de ongereldheden die vorige week plaatsvonden in Rome. De politie in Nederland vreest dat de Romeinse fans vanavond op wraak uit zijn in Rotterdam en er worden dan ook extra veiligheidsmaatregelen getroffen. “Ik voetbal altijd met plezier, maar de beelden van de problemen in de stad verontrustten me wel. Ik hoop dat er serieus actie tegen wordt ondernomen.” In Italië heeft men de Rotterdamse autoriteiten al gewaarschuwd dat de harde kern van Roma vanavond afreist naar de havenstad.

Overige wedstrijden Europa League

18:00 uur – Dinamo Moskou – Anderlecht (0-0)
18:00 uur – Zenit St. Petersburg – PSV (1-0)

19:00 uur – Borussia Monchengladback – Sevilla (0-1)
19:00 uur – Legia Warschau – Ajax (0-1)
19:00 uur – Dinamo Kiev – Guingamp (1-2)
19:00 uur – Red Bull Salzburg – Villarreal (1-2)
19:00 uur – Besiktas – Liverpool (0-1)
19:00 uur – Fiorentina – Tottenham Hotspur (1-1)
19:00 uur – Internazionale – Celtic (3-3)

21:05 uur – Everton – BSC Young Boys (4-1)
21:05 uur – Club Brugge – Aalborg BK (3-1)
21:05 uur – Athletic de Bilbao – Torino (2-2)
21:05 uur – Sporting Lissabon – VfL Wolfsburg (0-2)
21:05 uur – Olympiakos Piraeus – Dnjepr Dnjepropetrovsk (0-2)
21:05 uur – Napoli – Trabzonspor (4-0)
21:05 uur – Feyenoord – AS Roma (1-1)