Ferencváros – Go Ahead Eagles. Het is en blijft een sprookje. Go Ahead Eagles in de Europa League. De ploeg uit Deventer, die afgelopen seizoen nog degradeerde, eindigde mee bovenaan in het Fair Play-klassement. Omdat FC Twente, de ploeg die daarin eerste eindigde, geen trek had in het vroeg startende Europees avontuur, mag Go Ahead Eagles dus aan de bak. De tegenstander in de allereerste ronde werd Fenencváros, de nummer twee van Hongarije. In de eerste wedstrijd eindigde het in een 1-1 gelijkspel, waardoor de Eagles nog alle kans hebben om door te gaan. Dat moet dan wel in een leeg stadion in Hongerije, want Ferencváros moet de komende twee thuiswedstrijden in Europa nog zonder fans spelen.

Ferencváros – Go Ahead Eagles: Geen fans, wel een punt op zak

Een flinke domper was het dan ook voor de fans van Go Ahead Eagles, toen zij te horen kregen dat hun sporadische uitstapje naar een ander land ook al niet doorging. Wegens racistische spreekkoren werden supporters bij de Hongaren verboden in Europa en nu zijn de Deventenaren daar de dupe van. Maar, er is nog kans op een vervolg van dit sprookje. Doorgaan lijkt namelijk zo gek nog niet, aangezien Go Ahead Eagles het in de thuiswedstrijd ook meer dan behoorlijk deed dan de grote club uit Hongarije.

Go Ahead Eagles sterker

De Eagles hadden namelijk niet alleen meer balbezit, maar ook meer corners en schoten op doel. Toch was het Ferencváros dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Zoltan Gera. De inmiddels 36-jarige aanvaller kwam eerder uit voor onder ander Fulham en WBA in de Premier League en liet zien nog steeds over scorende kwaliteiten te beschikken door al na twee minuten een goal te maken voor zijn jeugdliefde. Het was Bart Vriends die voor Go Ahead Eagles vlak voor rust iets terugdeed door de 1-1 binnen te werken. Dit zou later ook de eindstand zijn.

Ferencváros – Go Ahead Eagles: gaat het sprookje verder?

En vanavond kan het lege stadion ook zomaar eens in het voordeel van Go Ahead Eagles gaan werken. Voor een thuisploeg is het immers lastiger, gezien het aantal fans wat er normaal op een thuiswedstrijd afkomt, om zonder publiek te spelen. De bookmakers hebben Ferencváros wel genoteerd als favoriet in duel tegen Go Ahead Eagles. De fans uit Deventer zullen in ieder geval voor de buis gekluisterd zitten wanneer er vanavond wordt afgetrapt in Hongarije, hopend op een verlenging van hun sprookje.

Ferencváros – Go Ahead Eagles

De wedstrijd Ferencváros – Go Ahead Eagles zal vanavond om 20:30 in Boedapest worden afgewerkt.