Donderdag om 19:00 uur speelt St. Polten tegen PSV. De Brabantse club won vorige week de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League met 1-0. De enige goal werd gemaakt door nieuwe aanwinst Luuk de Jong.

Heenwedstrijd PSV – St. Polten 1-0

In Eindhoven had PSV de thuiswedstrijd aardig onder controle. St. Polten, dat uitkomt in de op één na hoogste competitie van Oostenrijk, werd bekwaam in bedwang gehouden. Het overwicht en de aanvallende intenties leverden echter te weinig grote kansen op. Zeventien keer ondernam PSV een doelpoging, slechts vijf keer kwam het tot een schot op goal. St. Polten werd beperkt tot zes pogingen en bij twee daarvan werd keeper Jeroen Zoet beproefd.

Cocu: Slordig in balbezit

Phillip Cocu, trainer en ex-speler van PSV, heeft de Oostenrijkers in korte tijd twee keer getroffen. Eerst tijdens een oefenwedstrijd, daarna dus de heenwedstrijd. Beide keren werd het 1-0. “Het is een lastige tegenstander, dat hebben ze al twee keer laten zien”, zegt Cocu. “We moeten niet zo slordig zijn als we de bal hebben, dan speel je ze in de kaart.”

Adam Maher, de grootste aankoop in de zomer van 2013, denkt dat PSV toe kan slaan als Polten dit keer niet alleen denkt aan counteren en dus meer ruimte open laat. “We moeten ons positiespel flink verbeteren ten opzichte van vorige week. Ik denk dat we dan met grote cijfers kunnen winnen hier.”

Depay

Vorige week deden Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Santiago Arias niet mee. Na het WK 2014, waarin ze uitkwamen voor Nederland en Colombia (Arias), werd hen een vakantie gegund. Cocu wil niet zeggen of ze bij hun terugkeer direct in de basis staan. Mocht Wijnaldum op het middenveld beginnen dan is er geen plek meer in de basis voor Rai Vloet.

Wellicht is het een van de laatste wedstrijden van Depay voor PSV. De jonge aanvaller wordt begeerd door Tottenham Hotspur, dat naar verluid 20 miljoen euro over heeft voor de twintigjarige Depay.

De vermoedelijke basis van PSV

Jeroen Zoet; Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Jorrit Hendrix, Marcel Ritzmaier; Georginio Wijnaldum, Oscar Hiljemark, Adam Maher; Luciano Narsingh, Luuk de Jong, Memphis Depay.