AZ – Istanbul Basaksehir Europa League 2015. AZ begint haar Europese campagne in seizoen 2015/2016 met een thuiswedstrijd tegen het Turkse Istanbul Basaksehir. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur en staat onder leiding van Tom Clancy uit Schotland.

Coach John van den Brom denkt dat zijn AZ klaar is voor het duel met Istanbul Basaksehir. ‘’We hebben ons ruim drie weken op dit duel voorbereid. Ik denk dat we er klaar voor zijn’’, aldus de Nederlandse trainer tijdens een persconferentie.

‘’Wij eindigden vorig jaar als derde en Istanbul Basaksehir was de nummer vier van Turkije. Ik denk dat je dan beide ploegen wel met elkaar kan vergelijken. Al hebben zij misschien iets meer ervaring. We willen zeker verder in de Europa League. Daar gaan we ons best voor doen.’’

AZ – Istanbul Basaksehir: AZ zonder dragende spelers

In haar eerste officiële wedstrijd van dit seizoen zal AZ moeten aantreden zonder veel sterkhouders van het afgelopen seizoen. De club uit Alkmaar moest afscheid nemen van Esteban, Wesley Hoedt, Simon Poulsen, Nemanja Guldelj en Steven Berghuis. Hier tegenover staat de komst van de relatief onervaren spelers Job van der Linden en Vincent Janssen. Daarnaast werd ook Joris van Overeem teruggehaald, die uitgeleend was aan FC Dordrecht.

Avci: ‘AZ is favoriet’

Voor de Turkse trainer Abdullah Avci ligt vanavond de druk niet bij zijn team, maar bij AZ. ‘’Dit is de eerste keer dat Istanbul Basaksehir in Europees verband speelt’’, vertelde Avci. ‘’Ik zie AZ daarom als favoriet, want die club heeft veel meer Europese ervaring dan wij.

‘’Ze hebben recent in de Champions League gespeeld en zijn in de afgelopen jaren tweemaal Europees kwartfinalist geweest. Wij zullen alles op alles moeten zetten om hier een goed resultaat te halen. Dat zal ons het nodige zelfvertrouwen geven.’’

AZ – Istanbul Basaksehir

De eerste wedstrijd van het tweeluik AZ – Istanbul Basaksehir start vanavond om 19.30 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. De return staat gepland op donderdag 6 augustus om 20.00 uur in Istanbul.