Athletic Bilbao – AZ. PSV zette afgelopen dinsdag een prestatie van formaat neer door in een zinderende wedstrijd met 2-1 te winnen van CSKA Moskou. Dit betekent dat de Eindhovenaren zich rechtstreeks plaatsten voor de knock-out fase van het Champions League toernooi en daarmee automatisch dé ploeg is die dit jaar de Europese punten verdient voor Nederland. Die punten zijn hard nodig, zeker omdat de ploegen in de Europa League het dit jaar iets minder doen dan gebruikelijk. Sterker nog, wanneer Ajax geen wonder weet te verrichten vanavond, gaat er geen een ploeg door. Toch valt er dus nog iets anders te halen voor AZ, FC Groningen en de Amsterdammers; punten voor de Europese coëfficiëntenlijst.

Athletic Bilbao – AZ

En AZ moet daarvoor op bezoek bij het reeds geplaatste Athletic Bilbao. In de thuiswedstrijd tegen de Spanjaarden wisten de Alkmaarders nog te winnen van de nummer zeven van Spanje, tevens de enige nederlaag van Bilbao in dit Europa League-seizoen. John van den Brom herinnert de wedstrijd nog als de dag van gisteren. “Toen hebben we fantastisch gespeeld. Dat nemen we nu mee. We weten dat het lastig wordt, maar we zijn hier niet voor een schoolreisje. We zijn hier om een goede wedstrijd te spelen. Of dat gaat lukken, moeten we maar zien.”

AZ kan stuntje verzorgen tegen Athletic Bilbao

Beide ploegen hebben dus niets meer om voor te spelen. Bilbao wordt hoe dan ook eerste in de poule en AZ kan in theorie nog derde worden, maar daar hebben ze verder ook weinig aan. De strijd om de tweede plek gaat dan ook tussen Partizan Belgrado en FC Augsburg. Ondanks dat de wedstrijd dus om des keizers baard gaat, is Bilbao torenhoog favoriet tegen de Alkmaarders. Toch valt het niet uit te sluiten dat AZ een stuntje kan verzorgen, aangezien Bilbao ook met een B-ploeg zal starten. Zet bij 888sport in op double chance voor AZ (win or draw) en je krijgt nog steeds 3.30 per ingezette euro.